Afers Socials i Creu Roja concerten 40 places de centre de dia per a persones amb dependència

L’acord establert entre ambdues entitats especifica que es repartiran entre 32 a Andorra la Vella i vuit a Sant Julià de Lòria, centres que s’inauguraran previsiblement la setmana vinent

La ministra, Judith Pallarés, i el president de Creu Roja, Josep Pol.
La ministra, Judith Pallarés, i el president de Creu Roja, Josep Pol. Govern d'Andorra

Afers Socials i Creu Roja han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració que estableix la creació de 40 places per al servei de dia per a persones amb graus de dependència de l’u al cinc. Aquest acord estableix el repartiment de les places en 32 per a Andorra la Vella i vuit a Sant Julià de Lòria, centre que, tal com ha indicat el president de Creu Roja, Josep Pol, es preveu que podran inaugurar-se la setmana pròxima.

Aquest acord neix, tal com ha indicat la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, d’una necessitat d’ampliar les places concertades que ofereix Govern. Actualment, a causa de les restriccions, que limiten el funcionament dels centres de dia i que ha obligat a reduir l’aforament, es comptava amb 41 places a les quals se sumaran aquestes 40 noves. A banda d’aquest conveni, Pol ha afirmat que “els centres tenen capacitats per poder assistir a més persones i mirarem d’ampliar aforament”.

Respecte al pressupost destinat a aquestes places, Pallarés ha indicat que s’ha previst una despesa de 132.000 euros. “Es tracta d’una dada orientativa, ja que hem calculat, segons el cost de referència i les persones de cada grau aproximadament”, ha afirmat la ministra. Concretament, el preu de referència i preus públics estableix que, per una plaça al centre de dia d’una persona de grau 1 al 3, Govern es fa càrrec de 625,80 euros dels 1.251,60 euros de cost.

Per poder accedir-hi a aquestes places concertades s’ha de presentar la residència andorrana, a més d’acreditar un grau de dependència entre 1 i 5 en els termes establers en el Reglament de regulació de la Comissió de Valoració Sociosanitària (COVASS).

Etiquetes

Comentaris

Trending