Afers Socials afirma que les noves instal·lacions del Servei de Trobada Familiar són segures

El Consell d’Europa va avisar que Andorra no comptava amb un règim de visites apte per a les dones en cas de violència domèstica

Les instal·lacions del Servei de Trobada Familiar, a Prada Casadet.
Les instal·lacions del Servei de Trobada Familiar, a Prada Casadet. SFGA

El Grup d’experts d’acció contra la violència contra les dones del Consell d’Europa (Grevio) publicava fa uns dies un informe anual on es detallava certs problemes que s’havien detectat a diferents països, entre ells, Andorra. Concretament, especificava que el règim de visites en cas de violència domèstica no era suficientment segur. En aquest sentit, el ministeri d’Afers Socials, encarregat d’aquest àmbit, ha assenyalat que les noves instal·lacions del Servei de Trobada Familiar (STF), inaugurat al 2021, compleixen amb totes les mesures necessàries per a cobrir les mancances referides al document.

El Grevio va visitar Andorra durant el 2020, i en aquell moment ja va elaborar un informe amb les seves conclusions. El passat 14 de juny, amb la publicació del recopilatori, les directrius referides al Principat continuen basant-se en aquella trobada que es va produir fa dos anys. Des d’Afers Socials, per tant, argumenten que la situació ha canviat. En el moment en què el Consell d’Europa va acudir al país, al·leguen, l’STF es trobava en fase inicial de funcionament. Per tal, aquestes mancances es devien, principalment, a aquest primer moment en què s’engega el servei.


Una imatge de l'edifici del Consell d'Europa.

Relacionat

El Consell d’Europa avisa que Andorra no té un règim de visites segur en cas de violència domèstica

L’any 2021, concretament al mes de maig, l’STF es trasllada fins a Prada Casadet, en una nova localització més àmplia que la que es tenia a Clara Rabassa. Per tant, des d’Afers Socials indiquen que “superada la primera fase i vist el nombre de casos atesos i els bons resultats obtinguts en l’avaluació del STF, es decidí dotar-lo d’unes instal·lacions molt més adequades”. D’aquesta manera, asseguren que es va augmentar “la seguretat de les intervencions i es va comptar amb un major nombre de professionals vinculats per donar resposta a les seves necessitats”. Tot i que cal apuntar que, en la inauguració de les instal·lacions es va assegurar que no s’augmentaria el nombre de persones que hi treballaven al servei.

Per tant, i en definitiva, sembla que Afers Socials es va posar les piles ja amb la primera recomanació del Grevio, i els apunts que s’han fet aquest mes de juny quedarien obsolets o, com a mínim, per tornar a observar per part de l’organisme. Des del departament estan ben segurs que “les noves instal·lacions i l’ampliació de la dedicació de l’equip tècnic garanteixen, en qualsevol cas, unes visites segures protegint la víctima així com els seus fills i filles”.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending