8.000 euros per a projectes que fomentin la igualtat entre sexes

El Govern ha obert la segona convocatòria d’una iniciativa que vol fomentar l’equilibri d’oportunitats entre homes i dones i la prevenció de la violència de gènere

Comentaris

El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, durant una roda de premsa
El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, durant una roda de premsa SFGA/JAViladot

Govern ha obert la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a empreses i associacions que vulguin promoure projectes d’igualtat de gènere. En total, es preveu una dotació de 8.000 euros per a una iniciativa que compleix la seva segona edició. L’objectiu és impulsar programes o actuacions relatius a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la prevenció de la violència de gènere dins del territori andorrà.

La valoració individual de les subvencions i les bases de la convocatòria tenen en compte, entre d’altres, els principis de la Convenció sobre l’eliminació de tot tipus de discriminació envers la dona (CEDAW), el Conveni del Consell d’Europa de prevenció i lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. També es té en compte l’Estratègia d’igualtat de gènere 2018-2023 del Consell d’Europa, que entre els seus eixos prioritaris destaca elements com la prevenció i la lluita contra els estereotips de gènere i sexisme o la transversalitat de gènere en totes les polítiques i mesures.

A més, per a l’atorgament de l’ajut es tindran en compte criteris com ara la viabilitat tècnica, l’interès social o l’originalitat i innovació. Les empreses o associacions interessades poden aconseguir la documentació necessària per preparar la sol·licitud a la web de tràmits o recollir-la a Govern. Això sí, un cop l’edicte de convocatòria estigui publicat al BOPA. El termini per presentar les propostes s’allargarà fins al 17 de juny.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending