Xavier Espot i Jordi Fàbrega avaluen la situació sanitària a Andorra i a la Seu d’Urgell

L’alcalde de la capital comarcal ha agraït al Govern el suport que des del Principat s’ha donat durant la pandèmia, sobretot la realització de proves diagnòstiques a residents i fronterers

Fàbrega i Espot, durant la reunió.
Fàbrega i Espot, durant la reunió. SFGA/J.A.VILADOT

El cap de Govern, Xavier Espot, ha mantingut una trobada amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega. Durant la reunió, s’ha abordat de forma especial la situació de la pandèmia del coronavirus tant a Andorra com a la capital de la comarca catalana veïna. Segons l’executiu, el màxim responsable del consistori alturgellenc ha volgut agrair a les autoritats del Principat el suport rebut, com ara amb la realització de proves diagnòstiques a residents de l’Alt Urgell i treballadors fronterers.

La trobada s’ha celebrat al despatx d’Espot a l’edifici administratiu i ha permès tots dos intercanviar informació sobre la situació sanitària als dos llocs. Així, el màxim responsable de l’executiu ha posat en relleu que, en les darreres setmanes, s’ha anat reduint el nombre de casos nous diaris, així com la taxa de reproducció de la malaltia i la pressió que aquesta exerceix sobre el sistema sanitari. Per la seva banda, Fàbrega ha exposat que a la Seu es registren entre vuit i deu nous positius per jornada. A banda, s’ha destacat que, ara mateix, a l’hospital de la ciutat ja no hi ha cap pacient ingressat amb Covid-19.

Durant la trobada, Espot i l’alcade alturgellenc han abordat altres qüestions d’interès, mutu. Una d’elles ha estat la candidatura transnacional que presentarà diferents monuments, entre els quals el conjunt catedralici de la Seu, com a patrimoni mundial de la Unesco. Fàbrega ha ofert la col·laboració i la implicació de l’ajuntament per impulsar el projecte.

Comentaris (3)

Trending