Visita del primer ministre de Liechtenstein per seguir copsant l’exemple de la relació amb la UE

Daniel Risch, acompanyat d’altres membres del seu executiu es desplacen aquest dijous i divendres al Principat on mantindran reunions amb Espot, Ubach, Riba i Torres Falcó

Daniel Risch, primer ministre de Liechtenstein.
Daniel Risch, primer ministre de Liechtenstein.

El primer ministre de Liechtenstein, Daniel Risch, farà demà una visita oficial al Principat. El punt clau del viatge serà la trobada que mantindrà amb el seu homòleg, Xavier Espot. L’objectiu és refermar els llaços de col·laboració entre els dos països, especialment a l’hora de compartir l’experiència de l’Estat centreeuropeu en el seu procés d’acostament a la Unió Europea.

Risch arribarà a Andorra acompanyat de Simon Biedermann, secretari General del ministeri d’Afers Generals del Govern i Finances. El desplaçament dona continuïtat al desplaçament que Espot i la ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, van fer al país centreeuropeu l’octubre de l’any passat.

Un dels eixos de les reunions serà intensificar la cooperació existent però també compartir qüestions d’interès comú i que són rellevants per als dos executius, com ara la diversificació econòmica, el turisme o la lluita contra el canvi climàtic. I, especialment, l’experiència liechtensteinesa en el seu procés d’acostament a la Unió Europea, així com les negociacions d’Andorra amb Brussel·les per assolir un Acord d’associació. Cal recordar que l’Estat centreuropeu no forma part de l’UE, però sí de l’Espai Econòmic Europeu i de l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA).

L’agenda de treball començarà dijous amb la trobada bilateral entre Xavier Espot i Daniel Risch, que també comptarà amb la presència de Simon Biedermann i de l’ambaixador andorrà al Consell d’Europa, Joan Forner, que alhora exerceix d’encarregat de Negocis a Liechtenstein. Seguidament hi ha prevista la celebració d’una reunió de treball encapçalada pels dos mandataris, juntament amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus en funcions, Landry Riba, i amb la ministra Maria Ubach i Joan Forner.

La jornada continuarà amb una trobada entre el titular de Finances en funcions, Cesar Marquina, i Daniel Risch, que també ostenta el càrrec de ministre d’Afers generals i Finances del govern liechtensteinès. A la trobada s’hi afegirà el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals en funcions, Marc Ballestà, així Riba i Forner.

La visita clourà el divendres 17 de febrer amb la trobada entre la síndica general, Roser Suñé, i Daniel Risch a Casa de la Vall; seguida del desplaçament de la delegació de Liechtenstein a Soldeu per tal de conèixer de primera mà el model de turisme de neu impulsat a Andorra. Precisament, per tancar el viatge, el ministre de Turisme i Telecomunicacions en funcions, Jordi Torres, oferirà una presentació del model de promoció turística del país i del funcionament d’Andorra Turisme.

Etiquetes

Comentaris

Trending