Viatge de Maria Ubach a la Índia per enfortir la cooperació entre tots dos països

La ministra s’ha reunit amb el seu homòleg i han abordat fórmules per impulsar la col·laboració en diferents àmbits, especialment en el turístic

Ubach i Jaishankar se saluden.
Ubach i Jaishankar se saluden. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dilluns a l’Índia a Nova Delhi per reunir-se amb les autoritats polítiques i representants econòmics del país. Es tracta de la primera visita oficial d’un representant governamental a l’Estat asiàtic. L’objectiu és reforçar la cooperació existent en els àmbits bilateral, multilateral i internacional.

Així mateix, es determina la importància de promoure la cooperació en el turisme. D’aquesta manera, s’estableix la necessitat d’establir reunions bilaterals i consultes de manera periòdica per poder avançar. Posteriorment, els dos ministres han mantingut una reunió de treball en la qual han compartit qüestions d’interès comú, com és el cas de la diversificació econòmica, l’economia verda o la digitalització. Tant Ubach com Jaishankar han plantejat la possibilitat de reforçar la cooperació entre ambdós països en aquestes qüestions.

La titular d’Afers Exteriors també ha mantingut una trobada amb Suman Bery, vicepresident de NITI Aayog, un organisme governamental indi que té la finalitat de proposar noves polítiques públiques per potenciar el desenvolupament nacional. Alhora, l’entitat també duu a terme el seguiment de la implementació de l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A més, Maria Ubach ha pogut trobar-se amb representants del teixit econòmic del país, com ara el director general adjunt de la Confederació de la Indústria Índia (CII), Marut Sen Gupta, amb qui s’han explorat possibles vies de cooperació en els àmbits econòmic, financer i turístic. En paral·lel, durant la visita, la ministra ha realitzat la conferència ‘Els canvis d’un petit Estat europeu en el nou context internacional’, que ha comptat amb l’assistència de joves diplomàtics de l’Institut Diplomàtic ‘Sushma Swaraj’ del ministeri d’Afers Exteriors indi. Ubach i el seu rector, Sanjiv Ranjan, han compartit la possibilitat de col·laborar en l’àmbit de la formació de diplomàtics.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending