La UE analitzarà les especificats andorranes per trobar una solució satisfactòria en l’Acord

Iniciades les negociacions amb el Principat sobre immigració, la setmana vinent començaran les de l'ambit de les telecomunicacions

Comentaris

Landry Riba (esquerra) durant la roda de premsa d'aquest dijous a Brussel·les.
Landry Riba (esquerra) durant la roda de premsa d'aquest dijous a Brussel·les. UE COMISSION

El negociadors d'Andorra, Mònaco i San Marino han acordat amb el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič el calendari per l'Acord d'associació que ha de tancar-lo a finals de l'any vinent. Šefčovič ha explicat que se seguirà la dinàmica marcada pel Consell d'Europa i per la presidència de França. Ha afegit que es faran esforços en temes crucials tot respectant el dret als principis europeus. L'objectiu és trobar una solució satisfactòria en les especificats de cada país.

 

Šefčovič ha dit que "hi ha especificats lligades a les característiques de cada país i ho analitzarem per trobar solucions que siguin bones per a les dues parts". Segons el vicepresident de la Comissió Europea, "la nova situació geopolítica amb la guerra d'Ucraïna ha deixat un futur ple d'incertesa i ens calen bons socis col·laboradors com Andorra, San Marino i Mònaco". Ha recordat que els tres països podran accedir al mercat interior. Ha rebut aquest dijous a Brussel·les als caps negociadors de l’Acord d’associació d’Andorra, Mònaco i San Marino, per establir un full de ruta compartit que permeti tancar les negociacions amb la Unió Europea a finals del 2023. Aquest document estratègic conté un programa ambiciós amb consideracions específiques per a cada país i una previsió temporal per als pròxims divuit mesos.

“Aquest full de ruta reflecteix l’ambició política de la Comissió Europa, també compartida pel Consell, de tancar aquesta negociació a finals del 2023”, ha assenyalat el vicepresident Maroš Šefčovič, que ha considerat que “el futur acord d’associació és un dels més ambiciosos de la Unió Europea amb socis externs”.

El secretari d'Estat Landry Riba ha avançat que la setmana vinent començaran les converses en l'àmbit de les telecomunicacions. Pel que fa a la immigració ja es van iniciar el mes de maig. Ha manifestat “que si bé divuit mesos és un període curt en relació als set anys que portem de negociació, som capaços d’assumir el repte i assolir un text ambiciós que permeti a Andorra, Mònaco i San Marino integrar un mercat interior homogeni tot contemplant les especificitats dels nostres països, per participar a la Unió des de la nostra diversitat”.


 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending