Ubach i Vilarrubla participen al Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible

Se celebrarà a les Nacions Unides, a Nova York, en format mixt, i estaran presents les delegacions de manera telemàtica, sent únicament presencials les sessions inaugurals i de clausura

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach.
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach. Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, participaran en el Fòrum Polític d’Alt Nivell (HLPF) sobre Desenvolupament Sostenible. L’esdeveniment s’iniciarà avui a les Nacions Unides, a Nova York, i s’allargarà fins el 16 de juliol. Enguany, i com l’any passat, s’ha mantingut el format mixt a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Per tant, les delegacions formaran part de manera telemàtica i únicament les sessions inaugurals i de clausura, on estarà present la Missió Permanent d’Andorra, seran presencials.

Ubach participarà en la sessió plenària amb la resta de dirigents internacionals. Andorra anunciarà durant aquest Fòrum la seva voluntat de presentar el seu Segon Informe Nacional Voluntari, on cada país explica les seves iniciatives, i polítiques nacionals per a l’assoliment de l’Agenda 2030 i la seva implementació. El primer informe es va presentar el 2018.

D’altra banda, el segment ministerial tindrà lloc entre els dies 13 i 15. Paral·lelament, el dimarts 13 Vilarrubla participarà de manera telemàtica en la Reunió Mundial d’Educació 2021 organitzada per la UNESCO. L’últim dia, a més, Ubach també intervindrà en la sessió especial de l’ECOSOC, que enguany celebra el seu 75è aniversari.

Finalment, aquest dijous 8 de juliol l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, participarà en un esdeveniment paral·lel organitzat entre la Missió Permanent de Kirguizistan i el Mountain Partnership de la FAO anomenat “envers un camí cap a la sostenibilitat i la recuperació resilient a les muntanyes”.

HLPF és un fòrum anual i mundial on tots els estats membres de l’ONU es reuneixen per avançar en la sostenibilitat, en l’assoliment de l’Agenda 2030 i en la implementació activa dels 17 Objectius pel Desenvolupament Sostenible. Així, el tema escollit per aquest any és “la recuperació sostenible i resilient de la pandèmia de la Covid-19 per promoure les dimensions econòmiques, socials i ambientals del desenvolupament sostenible: construir un camí inclusiu i eficaç per a l’assoliment de l’Agenda 2030 en el context de la dècada d’acció i de realització del desenvolupament sostenible”.

Aquest any s’han creat diferents sessions temàtiques que estudiaran, entre altres, la situació mundial dels ODS; l’impacte de la Covid-19 a nivell mundial i regional: mantenir la fita principal de l’Agenda 2030; o reforçar el paper de la societat civil i del sector privat en el desenvolupament sostenible.

Etiquetes

Comentaris

Trending