Ubach treu pit de la bona marxa del procés de vacunació davant el Consell d’Europa

La titular d’Exteriors ha participat en la reunió del comitè de ministres de l’organisme, durant el qual també ha defensat la necessitat d’afrontar la pandèmia amb un punt de vista “multilateral”

Ubach, durant la seva intervenció al comitè de ministres.
Ubach, durant la seva intervenció al comitè de ministres. SFGA/ C.ESTEVE

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest divendres en la 131a sessió del comitè de ministres del Consell d’Europa, que enguany s’ha celebrat a Hamburg en format híbrid com a mesura per la pandèmia del coronavirus. Durant la seva intervenció, ha volgut treure pit de la bona marxa del procés de vacunació. A  la vegada, ha defensat que per superar la crisi sanitària requereix del “multilateralisme” per superar-la.

Davant dels diferents ministres dels països amb representació al Consell d’Europa, Ubach ha volgut destacar que “més del 40% de la població vacunable del Principat ja ha rebut alguna dosi”. Per això, ha volgut agrair la cooperació d’Espanya, França, Portugal i el mecanisme Covax de l’Organització Mundial de la Salut, que han permès l’arribada de vaccins al país.

A la vegada, la titular d’Exteriors ha defensat el multilateralisme com l’eina clau “per tal de superar aquesta crisi mundial”, tot remarcant que “cal lluitar junts”. En aquest sentit, també ha recordat la recent entrada d’Andorra tant al Fons Monetari Internacional com al Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa.

La titular d’Afers Exteriors també s’ha referit a la preocupació expressada per la secretària general del Consell d’Europa en el seu informe anual, on s’apunta a un retrocés a tot el continent de la democràcia i el respecte pels drets humans. Justament, Ubach ha indicat que aquest mes s’ha commemorat el desè aniversari de la signatura del conveni d’Estambul, la norma internacional de referència pel que fa a la lluita contra la violència de gènere i domèstica -una xacra que s’ha vist agreujada durant el confinament– i ha lamentat la sortida d’un dels seus membres fundadors.

Finalment, Ubach ha destacat la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern celebrada a Andorra el mes passat, i ha instat a tots els membres del Consell d’Europa a seguir unint forces per evitar el retrocés de la democràcia: “no podem permetre’ns perdre el que tant ens ha costat aconseguir”.

Comentaris

Trending