Ubach trasllada a Espanya la importància del seu suport per tancar l’acord d’associació

La ministra s’ha reunit amb el seu homòleg, José Manuel Albares, i han acordat també impulsar una estratègia per fomentar els vincles transfronterers entre els dos països

Comentaris

Albares i Ubach caminen cap a la sala on han mantingut la trobada.
Albares i Ubach caminen cap a la sala on han mantingut la trobada. Javier Bernardo. Nolsom/Ministerio Asuntos Exteriores

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach i el seu homòleg espanyol, el titular d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, han tractat diferents aspectes de les relacions bilaterals i han compartit la situació política, econòmica i social dels dos països en la trobada mantinguda aquest divendres a Madrid. Des del Govern s’ha volgut traslladar a les autoritats del país veí del sud la importància que tindrà la seva col·laboració durant el segon semestre, quan serà qui presideixi el consell de la UE, per tancar definitivament l’acord d’associació.

La reunió ha tingut aquest matí a la capital d’Espanya. Ubach i Albares han abordat diferents afers vinculats a les relacions bilaterals entre els dos Estats. Així, un punt clau és el procés d’acostament a l’organisme comunitari. La titular d’Exteriors ha volgut traslladar al seu homòleg la importància que té la presidència d’Espanya del Consell de la UE, durant el segon semestre del 2023, moment quan es preveu que conclogui la negociació.

Segons el comunicat fet públic pel Govern, els dos ministres han coincidit en què l’acord d’associació ha d’esdevenir un instrument clau en el creixement econòmic i social tant per a Andorra com dels territoris que l’envolten, tenint en compte el rol del Principat en el desenvolupament econòmic del Pirineu. A la vegada, tots dos han remarcat la importància de la cooperació transfronterera i han acordat impulsar una estratègia per fomentar els vincles transfronterers entre ambdós Estats.

Pel que fa a la cooperació amb la Conferència Iberoamericana, Ubach ha compartit amb el ministre Albares la voluntat d’Andorra d’organitzar un fòrum digital, fet que donaria continuïtat a les temàtiques impulsades durant la presidència del Principat. Tots dos ministres també han destacat que enguany se celebra el 30è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països a través del Tractat de Bon Veïnatge, Amistat i Cooperació del 1993 i han manifestat la voluntat de seguir reforçant els vincles bilaterals.

Etiquetes

Comentaris

Trending