Ubach i Suñé participen en l’homenatge de França a les víctimes del terrorisme

L'11 de març és la data triada en record dels atemptats gihadistes de l'estació d'Atocha, a Madrid, que va deixar 192 morts i més de 1.500 ferits

Un imatge de l'acte que s'ha fet aquest divendres a l'ambaixada de França.
Un imatge de l'acte que s'ha fet aquest divendres a l'ambaixada de França. AMBASSADE DE FRANCE

L'ambaixada de França ha acollit aquest divendres l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme. Hi han assistit la ministra d'Exteriors, Maria Ubach; la Síndica general, Roser Suñé i una representació del Copríncep Episcopal, L'11 de març és la data triada en record dels atemptats gihadistes de l'estació d'Atocha, a Madrid, que va deixar 192 morts i més de 1.500 ferits.

França homenatja les víctimes de tots els atemptats que han afectat el país des dels anys setanta del segle passat. La primera cerimònia nacional va ser organitzada el 2020 i presidida pel president de la República, Emmanuel Macron a París en presència dels Reis d'Espanya. L'objectiu es mostrar l'agraïment als que han exposat el seu compromís físic, moral i intel·lectual davant de la violència resultant d'aquestes tragèdies. També constitueix una prova que el terror no ha destruït la promesa republicana.

Després dels atemptats del 2015 a França, es va crear la medalla nacional de reconeixement a les víctimes del terrorisme.. El 2018, Emmanuel Macron va sol·licitar la creació d'un museu memorial del terrorisme per commemorar totes les víctimes a França i totes les víctimes franceses a l'estranger. També ha de ser un museu de la història del terrorisme i un lloc de recerca, transmissió i educació. Aquest projecte hauria de veure la llum el 2027.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending