Ubach referma amb l’Arieja la voluntat de seguir cooperant en els projectes transfronterers

La ministra d’Afers Exteriors en funcions s'ha reunit amb la prefecta, Sylvie Feucher, i amb la presidenta del Consell Departamental, Christine Téqui per tractar els diferents treballs engegats entre els dos territoris

Christine Téqui
Christine Téqui Govern d'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, s’ha reunit aquest dimarts a Foix, on s’ha reunit la prefecta de l’Arieja, Sylvie Feucher, i amb la presidenta del Consell Departamental de l’Arieja, Christine Téqui. Durant la trobada s’ha mostrat la voluntat de continuar col·laborant en el grup de treball transfronterer.

La reunió ha servit per fer balanç de les relacions i el treball transfronterer durant els darrers quatre anys. Precisament, Ubach ha repassat amb Feucher i Téqui els diferents punts de cooperació impulsats en el marc del Diàleg Transfronterer Andorra- Occitània –una jornada de treball que se celebra anualment–, i que enguany tindrà lloc a Tolosa a la tardor.

La titular d’Afers Exteriors en funcions i les representants de l’Arieja han refermat la voluntat de col·laboració ja establerta a través de grups de treball transfronterers; com ara agricultura i alimentació, salut, economia, turisme, cultura, policia i duana, carreteres o educació.

Maria Ubach s’ha referit a la importància de projectes i qüestions compartides, com és el cas de l’Acord marc sobre cooperació sanitària transfronterera –signat al març d’enguany– o a la candidatura a Patrimoni mundial de la Unesco ‘Els testimonis materials de la construcció de l’estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’, que compta amb participació d’Andorra, Espanya i França. Finalment, ha exposat els resultats de les eleccions generals i l’estat de les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending