Ubach exposa a Lituània el procés negociador per l’Acord d’associació

S'ha abordat la possibilitat d’establir intercanvis entre el parlament lituà i el Consell General en qüestions de transposició del cabal comunitari

Ubach en una de les reunions que ha mantingut aquest dimecres.
Ubach en una de les reunions que ha mantingut aquest dimecres.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, segueix aquest dimecres amb l’agenda de treball de la seva visita oficial a Lituània. Ha compartit amb la presidenta del parlament, Viktorija Čmilyté-Nielsen, l’estat de les negociacions d’Andorra amb la UE per assolir un Acord d’associació. En aquest sentit, ambdues han esmentat la possibilitat d’establir intercanvis entre el parlament lituà i el Consell General en qüestions de transposició del cabal comunitari de la UE, així com altres temes d’interès comú.

 La jornada ha començat a primera hora del matí amb una visita a la Universitat Mykolas Romeris, on Ubach, a més, ha ofert una conferència titulada ‘Reptes d’un microestat en el context Internacional’, davant d’una cinquantena d’estudiants de grau i màster de les àrees d’estudis de govern públic, dret, humanitats; així com dels responsables del centre.

Posteriorment, Maria Ubach ha participat, convidada pel ministeri d’Afers Exteriors lituà, a la cerimònia al cementeri Antakalnis –ubicat a la capital, Vílnius– en homenatge de les víctimes del conflicte per la independència d’aquest país bàltic. L’ha acompanyat el viceministre d'Afers Exteriors de Lituània, Mantas Adoménas.

La ministra ha visitat el Parlament lituà, on ha estat rebuda per la seva presidenta, Viktorija Čmilyté-Nielsen, amb qui ha mantingut una reunió. Ubach i Čmilyté-Nielsen han abordat la situació internacional, marcada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna i les seves repercussions. Ubach també ha mantingut una reunió de treball amb la viceministra d’Afers Exteriors, Jovita Neliupšienė, a qui la ministra també ha explicat el procés negociador amb Brussel·les per l’Acord d’associació. Alhora, les dues representants polítiques han tractat l’actualitat mundial.

Andorra i Lituània van establir relacions diplomàtiques l’any 1997. Des d’aleshores, els successius executius d’ambdós països han treballat conjuntament en diversos àmbits. La de Maria Ubach és la segona visita d’un titular d’Afers Exteriors d’Andorra al país bàltic, després que l’aleshores ministre Gilbert Saboya es desplacés a Lituània l’any 2015. Durant tota la visita, s’ha comptat amb la presència de l’ambaixadora de Lituània a Andorra, Lyra Puišyté-Bostroem.

Etiquetes

Comentaris

Trending