Ubach confirma que tanca “un parèntesi de sis anys com a ministra” i torna a la carrera diplomàtica

La titular d’Exteriors fa un balanç positiu de la darrera legislatura perquè sobretot gràcies a la Cimera Iberoamericana s’ha permès “donar a conèixer més a nivell internacional Andorra”

Maria Ubach aquest matí a la seu de l'ambaixada espanyola.
Maria Ubach aquest matí a la seu de l'ambaixada espanyola. Toni Solanelles

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, tot recordant que és diplomàtica de carrera ha confirmat que tanca “un parèntesi de sis anys com a ministra” i reingressarà a la diplomàcia. Això sí, no sap quina serà la seva destinació. Tot està en mans del seu successor o successora, del qual no en té cap notícia.

Ubach ha fet aquesta confirmació després de participar en la lectura conjunta del Quixot que organitza al tomb de Sant Jordi l’ambaixada d’Espanya a Andorra. Diversos estudiants dels tres sistemes educatius participen en aquesta lectura, on també hi ha autoritats que llegeixen fragments, en català o castellà, de la magna obra de Cervantes. La ministra ha estat, com també ho va fer l’any passat, la primera en llegir. Estava acompanyada de la secretària general de Govern, Ester Fenoll.

Després de la lectura, a Ubach, abans de marxar de la legació diplomàtica espanyola on s’està fent l’acte com a mínim fins a la 1 del migdia, se li ha demanat pel seu futur i pel balanç de la legislatura. En aquest darrer sentit, la titular d’Exteriors en funcions ha fet un “balanç molt positiu en el sentit que Andorra cada vegada es dona a conèixer més a nivell internacional”.

Ubach ha ressaltat que aquesta darrera legislatura hi ha hagut “un element cabdal” que ha permès al Principat “fer un pas més en l’escena internacional”. Aquest element ha estat l’organització de la Cimera Iberoamericana i el fet que Andorra ha ostentat dos anys i mig la secretaria pro tempore de l’esmentada cimera.

Maria Ubach ha destacat que la repercussió de la trobada ha anat més enllà de la regió iberoamericana i ha permès tant al país en general com al personal del ministeri tenir un paper “més actiu en el si de l’escena internacional”.

Comentaris (9)

Trending