Traslladen a l’ambaixador de l’UE les línies mestres de la negociació per l’acord d’associació

Didier Lenoir tancarà el viatge al Principat aquest dijous, amb una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, on es farà balanç de les diferents trobades mantingudes aquests tres dies

Un instant de la trobada mantinguda amb Didier Lenoir.
Un instant de la trobada mantinguda amb Didier Lenoir. SFGA/J.A.VILADOT

La delegació negociadora de l’acord d’associació, formada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabasa, i els representants dels Coprínceps s’han reunit aquest dimecres amb l’ambaixador  de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, durant el segon dia de visita al Principat del diplomàtic. La trobada ha servit per compartir l’estat de les negociacions així com el calendari previst durant el segon semestre de l’any.

Així, i segons s’ha indicat mitjançant un comunicat, els representants del Govern han pogut explicar a Lenoir els elements que configuren la posició de negociació pel que fa a la lliure  circulació de persones, especialment en l’àmbit de les polítiques d’immigració. Aquest punt, cal recordar, és una de les possibles línies vermelles, sobretot pel que fa al manteniment del sistema de quotes.

Altres qüestions de l’agenda de la jornada han estat, d’una banda, la gestió de la crisi sanitària i la cooperació entre Andorra i la UE, i de l’altra, els avenços del Principat en l’estratègia de finançament internacional. En aquesta matèria, l’ambaixador també s’ha reunit amb el ministre de Finances, Eric Jover, i ambdós representats han destacat que aquests dos aspectes són especialment rellevants en l’actual context de postpandèmia i que es troben actualment al centre de les relacions amb l’organisme comunitari.

Durant la seva jornada al Principat, l’ambaixador també ha pogut copsar el desplegament logístic amb relació a l’administració de la vacuna contra el coronavirus. Així, ha visitat l’antiga seu del COEX, on se subministren els vaccins, una instal·lació que, segons el dit comunicat, ha valorat de forma positiva.

Lenoir encara estarà un tercer dia al país. El viatge el clourà aquest dijous amb una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot. En ella, s’espera que podran intercanviar les impressions relatives a aquesta visita i les diferents reunions dutes a terme.

Etiquetes

Comentaris

Trending