Tor, “gens preocupada” per les declaracions del vicepresident de la Comissió Europea sobre l’acord

La ministra d'Afers Exteriors diu que l’alt càrrec no participa a les reunions i que aquestes van per molt bon camí

Comentaris

Imma Tor abans de la seva compereixença d'aquest divendres a la comissió legislativa.
Imma Tor abans de la seva compereixença d'aquest divendres a la comissió legislativa. BRU NOYA

La ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor ha dit que no està gens preocupada per les declaracions del vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas en el sentit que mai acceptarà un acord d’associació amb tot el que Andorra vol consolidar. Ha afegit que Schinas no participa a la negociació i "ens consta que estem avançant molt bé. La visió del ministeri és totalment positiva".Ha estat la resposta a una pregunta de la consellera d'Andorra Endavant, Carine Montaner. Tor no ha descartat que properament hi hagi una visita del secretari general de l'ONU, António Guterres.

La ministra ha comparegut aquest divendres a la comissió legislativa de Política Exterior del Consell General. Ha detallat que el ministeri ha tractat 72 comissions rogatòries internacionals, cinc extradicions i s'han emés 4.372 legalitzacions i postil·les. Tor ha dit que durant l'any passar es va complir l'objectiu de consolidar la visibilitat a nivell internacional d'Andorra tot defensant un multilateralisme inclusiu i solidari. La presència andorrana a l'estranger es vehicula a través de les vuit missions diplomàtiques a Madrid, París, Brussel·les, Nova York, Estrasburg, Lisboa, Ginebra i Viena. Hi ha 89 ambaixadors i 22 cònsols honoraris acreditats a Andorra. Durant el 2022 s'han inscrit 219 persones al registre de viatgers.

Ha destacat l'apropament de l'activitat del ministeri als comuns amb les reunions semestrals d'ambaixadors a Canillo i Ordino. Entre els objectius d'aquest any hi ha la implementació de capítoll vuit del a Llei de Protocol de la creació de la cancelleria nacional d'atorgament de condecoracions. Aquest any s'ha establert la creació de l'àrea d'Afers Consulars i la de Cooperació Multilateral i al Desenvolupament. S'han previst diverses formacions en idiomes i en diplomàcia.

Així mateix, es proposaran acords per evitar la doble imposició i se seguirà consolidant la diplomàcia cultural conjuntament amb el ministeri de Cultura. També es proposaran acords per a la mobilitat dels joves i altres convenis que facilitin la mobilitat dels ciutadans. Tor s'ha mostrat decidida a acostar les tasques del ministeri a la ciutadania i que això requereix un esforç de comunicació.

 

Comentaris (8)

Trending