Toc de queda per als departaments francesos limítrofs amb el Principat

El primer ministre del país veí del nord avisa que la situació és greu i que les mesures de prevenció, que entren en vigor, les noves, aquest dissabte, es poden endurir encara més

Comentaris

El plànol dels departaments sotmesos a toc de queda.
El plànol dels departaments sotmesos a toc de queda.

El toc de queda que afectava des de dissabte passat ciutats com París, Marsella, Lió, Montpeller o sobretot Tolosa pels lligams que hi ha amb el Principat s’ampliarà aquest dissabte vinent a noves regions. Els departaments més propers al Principat, i especialment l’Arieja però també els Pirineus Orientals, l’Alta Garona o els Alts Pirineus, quedaran afectats.

L'evolució de la pandèmia del coronavirus a França ha fet que el govern hagi estès el toc de queda a 38 departaments més del país a partir de divendres a la mitjanit. Els ciutadans de 54 dels 101 departaments francesos, incloent-hi la Polinèsia francesa, hauran d'estar a casa entre les nou del vespre fins a les sis de la matinada. En total, 46 milions de persones estan afectades per la mesura.

"Diguem les coses clares: la situació és greu", ha anunciat el primer ministre, Jean Castex, en una compareixença. El primer ministre ha subratllat que "la segona onada" de la pandèmia ja ha arribat i que s'observa un avenç ràpid a tots els països d'Europa.

Castex ha assegurat que l'extensió del toc de queda a noves zones del país és una mesura de prevenció. En funció del resultat que doni aquesta mesura, estudiaran "endurir" la mesura si és necessari. Des de dissabte passat el toc de queda afectava, entre altres, les ciutats de París, Marsella-Aix en Provence, Lió, Lille, Grenoble, Montpeller, Tolosa, Rouen i Saint-Étienne.

Comentaris (1)

Trending