Stop Violències denunciarà davant l’ONU les vulneracions que Andorra comet contra les dones

Representants de l’organització acudiran el 14 de juliol a Nova York per assistir al Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible

Vanessa Mendoza Cortès durant la seva intervenció davant la Cedaw.
Vanessa Mendoza Cortès durant la seva intervenció davant la Cedaw. CEDAW

Stop Violències denunciarà davant de les Nacions Unides (ONU) les vulneracions que al seu parer l’Estat andorrà continua cometent respecte dels drets de les dones. Ho farà a Nova York, on representants de l’esmentada organització feminista es desplaçaran el 14 d’aquest mes per assistir al Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre Desenvolupament Sostenible (HPLF). Aquest fòrum es posa en marxa aquest dimarts mateix.

Andorra compareixerà per ser revisada de manera voluntària respecte a diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Entre d’altres, segons anuncia Stop Violències en un comunicat, s’avaluaran l’ODS 4, sobre educació de qualitat; l’ ODS 5, sobre igualtat de gènere; i l’ODS 17, sobre associacions amb entitats per assolir els objectius, i una delegació de Stop Violències participarà en el fòrum com a part civil, com ja va fer el 2019 davant del Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW) de l’ONU.

Andorra compareixerà al HPLF el dijous 14 de juliol de 3 a 6 de la tarda, i “la nostra associació serà allí per continuar assenyalant les vulneracions de drets a les quals estem sotmeses les andorranes. La violència estructural i d’Estat no callarà mai la ciutadania, sinó que farà que la seva veu s’amplifiqui”, conclou la comunicació.

Comentaris (7)

Trending