Seminaris de treball amb agents econòmics i socials per consensuar la postura d’Andorra davant la UE

Representants de les forces polítiques parlamentàries mantenen una trobada amb empresaris, sindicats i col·legis professionals per acostar-los l’estat de les negociacions per l’acord d’associació

La reunió s'ha fet de forma telemàtica.
La reunió s'ha fet de forma telemàtica. SFGA/ C.ESTEVE

Els integrants de l’Acord polític per l’acord d’associació amb la Unió Europea han mantingut aquest dijous una primera trobada amb actors econòmics i socials. Un dels resultats de la trobada ha estat l’acord per t desenvolupar seminaris de treball temàtics que serveixin per debatre de forma detallada els diferents aspectes de la negociació amb l’organisme comunitari. D’aquesta forma, es vol implicar totes les parts en la construcció de la posició d’Andorra en les converses.

Durant la reunió, s’ha traslladat als representants de les entitats empresarials, dels col·legis professionals i dels sindicats, en quin estat es troba la negociació de l’Acord d’associació així com quin és el calendari previst per aquest any. També s’ha explicat com funcionarà el pacte polític assolit pels diferents grups polítics.

Segons s’ha informat en un comunicat, els assistents han subratllat la importància de poder ser part activa de la construcció de la posició negociadora d’Andorra. En aquest objectiu s’emmarca la celebració dels seminaris, que permetran una major participació dels diferents agents econòmics i socials.

Per la seva banda, els representants polítics han valorat molt positivament poder dur a la taula de negociació posicions consensuades. La trobada s’emmarca dins de l’Acord polític signat el 26 d’octubre per tots els grups parlamentaris i que preveu tota una sèrie de reunions, entre les quals dues a l’any amb els actors econòmics i socials.

Etiquetes

Comentaris

Trending