El segon comboi andorrà ajudarà al camp de refugiats de la zona de Lublin

Aprofitaran que no descarreguen fins dilluns per conèixer de primera mà el seu funcionament i les tasques que es desenvolupen

Integrants del segon comboi minuts abans de posar-se en marxa.
Integrants del segon comboi minuts abans de posar-se en marxa. ALTAVEU MÈDIA

La segona missió humanitària andorrana tindrà diferències respecte a la primera, i no només per la polèmica aixecada per l'entrada d'integrants a territori ucraïnès, sinó perquè tindrà una altra visió del que hi ha al voltant dels refugiats. En aquest sentit, aprofitaran que no descarreguen fins dilluns per visitar i ajudar al camp que atén a les persones, principalment dones i nens, una vegada han travessat la frontera i es troben en territori polonès.

Una vegada arribin a Lublin, a 100 quilòmetres de la frontera ucraïnesa, aquest dissabte a la tarda i descansin de tots els quilòmetres realitzat, els integrants d’aquest segon comboi diumenge s’acostaran fins al camp de refugiats de la zona on tenen intenció de prestar els seus serveis sota les ordres de Creu Roja Polonesa. No serà fins dilluns que procediran a l’entrega del material i, una vegada descarregat, emprendran el viatge de tornada.

Les primeres hores de trajecte han transcorregut sense incidències, amb neu al port d’Envalira, i amb una mitjana dintre 80 i 90 km/h. De fet, al voltant de les vuit del vespre, ja han realitzat un terç del viatge d’anada, i es trobaven a l’altura de Besançon. La nit, per tant, es preveu llarga i en carretera, en què cada quilòmetre que passa estan més a prop de complir amb la missió d’entregar el material per ajudar als refugiats que escapen del conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia.

Etiquetes

Comentaris

Trending