Salut reconeix que, per ara, només es pot viatjar sense restriccions a Espanya

Es treballa per incloure el codi QR amb les dades sanitàries dels ciutadans al certificat de vacunació i que aquest sigui reconegut per la UE en les pròximes setmanes

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. SFGA

El certificat verd de la Unió Europea ja és una realitat. Es tracta de la fórmula que permetrà els ciutadans viatjar sense haver de patir restriccions com ara quarantenes o proves PCR pels diferents països comunitaris. Ara, Andorra està a l’espera que la UE validi el QR que en pocs dies ha de poder afegir-se als certificats de vacunació que ja s’estan entregant. Fins llavors, però, els residents al Principat tot just podran moure’s sense cap condició cap a Espanya.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. De moment, només per anar al país del sud no hi ha cap control ni requisit. En el cas de França, la mobilitat ja té alguna restricció. Tret que el viatge sigui d’una durada inferior a 24 hores o que es faci als departaments més propers, l’Arieja i Pireneus Orientals, cal presentar un certificat de vacunació, d’haver passat la Covid-19 en els darrers sis mesos o una prova PCR o TMA negativa.

Benazet ha destacat que aquests dos països “ja reconeixen el certificat de vacunació” d’Andorra, però ha admès que encara queda feina a fer. De moment, per anar a altres països més enllà dels veïns, caldrà “esbrinar i complir” els requisits exigits pels llocs de destí. S’espera, però, que la situació pugui canviar en les pròximes setmanes.

“Treballarem en el codi QR que acabarà sortint als certificats al llarg del juny”, ha apuntat el ministre. Paral·lelament, també es negocia que “sigui reconegut a la UE”. De moment, però, qui vulgui viatjar sense problemes, haurà d’esperar encara un temps.

Comentaris (3)

Trending