Rússia considera Andorra un país “hostil”

El Principat ha entrat en la llista publicada pel govern de Vladimir Putin, juntament amb la Unió Europea, altres petits Estats com Mònaco o San Marino, EUA, el Canadà o el Regne Unit, entre molts altres

El president rus, Vladimir Putin.
El president rus, Vladimir Putin.

Rússia considera Andorra un país “hostil”. El Principat és un dels Estats que el govern que lidera Vladimir Putin ha inclòs en la relació que han portat a terme accions contra els seus interessos. No es tracta pas d’un llistat curt. Al contrari, hi figuren tota la Unió Europea, els Estats Units, Japó o Corea del Sud entre molts altres.

Putin havia demanat al seu govern que impulsés aquesta relació. A ella hi figuren aquells països que han portat a terme “accions hostils” contra Rússia. I s’entén que, entre aquestes, hi ha totes les sancions adoptades de forma unànime per la comunitat internacional. Andorra, cal recordar, té la voluntat de fer-ho un cop entri en vigor la llei aprovada dijous passat al Consell General.

El primer ministre rus, Mijail Mishustin, ja ha signat el decret. A la relació hi entren tots els estats membres de la Unió Europea, però també petits països com San Marino, Mònaco o Liechtenstein. També Estats Units (EUA), Austràlia, el Regne Unit, Canadà o Suïssa.

I quines conseqüències immediates té això? Segons el govern rus, això suposa que el mateix Estat, els ciutadans russos i les empreses que tinguin obligacions als països inclosos a la llista podran pagar als creditors estrangers en rubles i no pas en la moneda de cada país. La mesura s’aplica a les quantitats superiors als deu milions de rubles mensuals (uns 66.000 euros al canvi).

Cal recordar que, justament, la moneda russa ha patit els darrers dies una considerable devaluació a conseqüència de les sancions imposades per la comunitat internacional per la invasió d’Ucraïna. Per tant, l’impacte econòmic de la decisió pot ser important per aquelles empreses o ciutadans que hagin de cobrar aquestes obligacions.

Comentaris (39)

Trending