“Rússia, com ha succeït més d’una vegada, estarà al costat correcte de la història”

El cònsol honorari rus comparteix a les xarxes socials la nota de premsa oficial de l’ambaixada de la Federació russa a Espanya en resposta a les demandes pel seu posicionament

El cònsol honorari rus, Narcís Socías, amb l'ambaixador a Espanya i Andorra, Yuri Korchagin.
El cònsol honorari rus, Narcís Socías, amb l'ambaixador a Espanya i Andorra, Yuri Korchagin. ARXIU

“Està clar quin era el pla original dels que  buscaven un pretext per a noves mesures restrictives contra Rússia. ¿Qui es beneficiarà del que està passant a Europa? Rússia, com ha succeït més d’una vegada, estarà al costat correcte de la història.” Amb un resum composat per una afirmació, una pregunta i un pronòstic es tanca una nota de premsa de l’ambaixada de la Federació russa a Espanya que el cònsol honorari rus al Principat, Narcís Socías, ha compartit a les xarxes.

És la resposta de Socías a les demandes fetes sobre el posicionament del cònsol honorari rus al Principat en relació amb el conflicte que es viu a Ucraïna. El diplomàtic honorari no se sortirà ni un mil·límetre del discurs oficial de Moscou i, més encara, mirarà de ser el màxim de discret possible. En el comunicat es lamenta el fet que el món occidental “només parlen de les conseqüències” del conflicte “i no intenten en absolut entendre les causes”.

El comunicat rus dóna els seus arguments, que es poden llegir íntegrament en el comunicat annexat, i recorda que “les nostres iniciatives van ser rebutjades amb arrogància”. I afirma que “quan veus aquesta successió d’esdeveniments entens que l’Occident col·lectiu, malgrat totes les decoratives paraules sobre la solidaritat amb Kíev, simplement va utilitzar Ucraïna en els seus plans antirussos”.

 

Etiquetes

Comentaris (30)

Trending