Rossell i Moles es reuneixen amb la secretària d’Estat d’Energia espanyola

A la trobada, que s’ha celebrat a Madrid, s’han tractat diferents aspectes sobre la transició energètica i l’agenda mediambiental

Marc Rosell amb la secretària d'Estat espanyola, Sara Aagesen.
Marc Rosell amb la secretària d'Estat espanyola, Sara Aagesen.

El secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director general de FEDA, Albert Moles, s’han reunit amb la secretaria d’Estat d’Energia espanyola, Sara Aagesen. La trobada s’ha celebrat a Madrid, a la seu del ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Ha servit per tractar aspectes al tomb de l’impuls de transició i han compartir l’agenda mediambiental.

S’ha tractat de la primera reunió bilateral tècnica entre els dos secretaris d’Estat. A més de tractar la transició energètica i l’agenda mediambiental, han compartit la necessitat de seguir impulsant projectes que afavoreixin la sostenibilitat en recerca i el compliment de compromisos internacionals de reducció de les emissions de CO2.

Entre els projectes que s’han posat sobre la taula, s’ha continuat avançant en la construcció d’una nova línia d’alta tensió entre Andorra i Espanya que permeti reforçar la connexió elèctrica d’Andorra per la frontera sud. Aquest projecte està inclòs en la planificació energètica espanyola 2021-2026 que properament serà aprovada pel Govern. Rossell i Aagesen han posat de manifest novament la visió compartida per Espanya i Andorra envers la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. És en aquest context que es planteja la necessitat de continuar impulsant el projecte per incrementar la capacitat de la xarxa d’interconnexió entre Espanya i Andorra amb una línia de 220 kV.

Aquesta interconnexió permetrà garantir que es pot assumir el creixement de la demanda elèctrica que es preveu per als propers anys a causa del creixement econòmic i la descarbonització de l’energia. La descarbonització de l’energia fa que en els darrers anys s’hagi iniciat la conversió de la calefacció cap a sistemes elèctrics i que la mobilitat elèctrica es trobi en un moment de creixement que previsiblement s’intensificarà els propers anys. Això pot comportar que tot i els esforços per impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica, es registri un increment de la demanda elèctrica a mig termini.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending