Ros culpa al sistema de vot pregat dels problemes que han tingut els residents de Castella i Lleó

L’ambaixador ha assegurat, malgrat tot, que no s’ha detectat cap incidència i que la participació ha estat petita, com ho és sempre a causa de la normativa espanyola

L'ambaixador espanyol, Àngel Ros, a una compareixença aquest dimecres.
L'ambaixador espanyol, Àngel Ros, a una compareixença aquest dimecres. Pilar Candel

Únicament una quarantena de ciutadans de Castella i Lleó han pogut efectuar el seu vot per a les eleccions, que se celebraran aquest diumenge. Un grup important de persones acusa la seva absència a les urnes al fet de no haver rebut la documentació per poder sol·licitar-ho. L’ambaixador espanyol, Àngel Ros, ha culpat directament al sistema de vot pregat i al procediment que comporta les traves que han tingut els residents, així com a la baixa participació que es té habitualment en aquestes cites.

“El principal problema és el tràmit administratiu que s’ha de fer per votar”, ha assegurat Ros. De fet, a l’ambaixada no s’ha detectat cap incidència, i ha afirmat que no li havia arribat cap notícia d’aquestes incidències que han tingut els ciutadans de Castella i Lleó. “Ha estat una votació petita, igual que amb les altres, pel que suposa el vot pregat”, ha explicat, “fins i tot per a les catalanes, que per proximitat tenim més residents, l’afluència és molt baixa”.

PP i PSOE es juguen la victòria a Castella i Lleó.

Relacionat

Malestar de ciutadans de Castella i Lleó que no podran votar per problemes burocràtics

Malgrat això, Ros ha puntualitzat que s’han d’acollir a la normativa espanyola, que inclou la prèvia sol·licitud del vot per poder efectuar-lo. Si passa el que ha succeït amb els ciutadans de Castella i Lleó, res a fer. “Hi ha hagut moltes iniciatives i declaracions polítiques perquè el fet de ser resident i estar inscrit al consolat ja atorgui el dret de vot, però no és una realitat”, ha explicat l’ambaixador.

Etiquetes

Comentaris

Trending