La revista Forbes posa Andorra com a exemple per als Estats Units en la lluita anti-Covid

El científic, empresari i filantrop William A. Haseltine signa un article en el qual elogia l’estratègia del Govern de repartir tests d’antígens gratuïts

Imatge que il·lustra l'article de Forbes.
Imatge que il·lustra l'article de Forbes. GETTY IMAGES / FORBES

La revista Forbes, que té una especial transcendència i credibilitat en molts àmbits, especialment en sectors econòmics i de geopolítica, posa com a exemple dels Estats Units l’estratègia adoptada per Andorra en la lluita per intentar ‘localitzar’ la Covid i evitar-ne la seva transmissió. Des d’aquest punt de vista, es destaca el lliurament gratuït d’autotests d’antígens als residents per poder-se cribrar abans de les celebracions nadalenques.

En un article signat pel científic, empresari, filatrop i antic professor a l’Escola de Medicina i de Salut Pública de Harvard William A. Haseltine, aquest autor manté que “un país està establint l’estàndard global per a les proves de Covid-19, i no són els Estats Units”. Segons Haseltine, l’administració americana s’hauria d’emmirallar amb Andorra.

Forbes ressalta el lliurament gratuït ara d’un autotest per persona, però també remarca que la passada primavera es va fer un cribratge massiu a doble volta per avaluar l’impacte serològic de la malaltia i, també, que ara s’estan fent cribratges massius en sectors tan diversos com les escoles o els centre sociosanitaris. Amb tot, en aconseguir que “les proves Covid-19 estiguessin tan àmpliament disponibles i en encoratjar als residents al fet que es fessin la prova almenys un cop el mes, el Govern andorrà va poder vèncer una malaltia que en altres parts d'Europa causa estralls”.

Haseltine afegeix que “ara que les últimes proves són gratuïtes, és molt possible que el seu avantatge es traslladi al nou any. Si el govern d’Estats Units hagués jugat un paper de suport similar per a l’obtenció de proves per als seus ciutadans, els nord-americans podrien dirigir-se a les vacances amb perspectives més optimistes. Lamentablement, aquest no ha estat ni serà el cas”.

Comentaris (1)

Trending