Reunió telemàtica dels ministres iberoamericans de Medi Ambient

La trobada serà presidida per l’andorrana Maria Ubach i per la secretària general Iberoamericana Rebeca Grynspan, que també es trobarà amb el cap de Govern, Xavier Espot

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach i la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach i la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan

Andorra acollirà aquest dimecres una reunió interministerial de Medi Ambient, que s’emmarca en les trobades prèvies a la Cimera Iberoamericana. La titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, i la directora general adjunta de Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, Maria Helena Semedo, presidiran l’esdeveniment, que es farà de forma telemàtica.

Segons ha explicat Govern en un comunicat, la voluntat de la Secretaria Pro Tempore (SPT) d’Andorra recuperant la reunió ministerial és poder posar al centre de les polítiques públiques la visió mediambiental. La trobada també permetrà seguir treballant per estructurar una proposta operativa que permeti refermar les aliances estratègiques amb els organismes i xarxes que ja estan en funcionament (Xarxa Iberoamericana d’Oficines de Canvi Climàtic (RIOCC), Conferència de Directors Iberoamericans de l’Aigua (CODIA), i Conferència de Directors dels Serveis Meteorològics i Hidrològics Iberoamericans).

El desig també és promoure la discussió de polítiques públiques relacionades amb la planificació i gestió dels recursos hídrics a la regió, tot fomentant les sinergies del treball en xarxa. Els treballs previs s’han centrat entorn tres eixos principals: la recuperació, conservació i ús sostenible de la biodiversitat; la promoció d’uns sistemes de producció i patrons de consum que potenciïn una economia més sostenible que integri el patrimoni natural i cultural local; i l’adopció de la innovació com a motor de desenvolupament sostenible per a la transició ecològica, l’acció climàtica i el disseny de polítiques públiques.

En paral·lel, el cap de Govern, Xavier Espot, mantindrà aquest mateix dimecres una reunió bilateral amb Grynspan. La secretària general Iberoamericana també mantindrà una trobada amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

Etiquetes

Comentaris

Trending