Els residents madrilenys aporten 79 vots a les eleccions a la Comunitat de Madrid

N'hi ha 605 d'inscrits al consulat espanyol però han exercit el seu dret al sufragi un baix percentatge en uns comicis on l'actual presidenta Isabel Díaz Ayuso, encapçala totes les enquestes

Edifici de l'ambaixada i del consulat espanyol a Andorra la Vella.
Edifici de l'ambaixada i del consulat espanyol a Andorra la Vella. ARXIU

Les eleccions a la Comunitat de Madrid han comptat amb el vot de 79 residents a Andorra. N'hi ha 605 d'inscrits al consulat espanyol. D'ells, 109 van demanar el vot però finalment només els 79 ja esmentats l'han exercit.  Es manté el sistema de vot pregat. És a dir, cal demanar prèviament que es vol participar en els comicis per rebre la documentació necessària, entre la qual les paperetes de les diferents formacions que hi concorren. 

En un principi, el dret a sufragi es podia fer entre el divendres i el diumenge de la setmana passada però finalment es va allargar a dilluns i dimarts. El dispositiu per a l’urna seguirà les mesures sanitàries necessàries per garantir que es minimitza el risc de contagi amb el coronavirus. 

El Partit Popular, amb l'actual presidenta Isabel Díaz Ayuso, encapçala totes les enquestes i podria absorbir Ciutadans i governar els quatre anys vinents amb el suport de Vox. Per una altra banda, el PSOE, Més Madrid i Unides Podem confien en la derrota de l’extrema dreta gràcies a una mobilització en massa dels barris del sud de Madrid, tradicionalment partidaris dels socialistes i dels partits d’esquerra.

Comentaris

Trending