Els Reis d’Espanya ja són a Andorra

Els monarques han estat rebuts a Casa de la Vall per Joan Enric Vives i Patrick Strozda i pel cap de Govern, Xavier Espot, i Roser Suñé, síndica general

Els Reis saluden les autoritats que els esperaven a la plaça del Consell.
Els Reis saluden les autoritats que els esperaven a la plaça del Consell.

Els Reis d’Espanya, Felip VI i Letizia Ortiz, ja es troben a Andorra. Cap a les dotze del migdia, l’helicòpter que els transportava ha aterrat a la capital amb els dos monarques, que enceten la visita de dos dies al Principat. A Casa de la Vall tot està ja preparat per la primera parada del viatge.

La parella reial sortia aquest matí de Madrid en el que es el seu primer desplaçament a l’estranger des del novembre del 2019. Van acompanyats de la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arantxa González Laya. L’aparell en el qual han arribat al país ha aterrat a l’estadi Comunal i després la comitiva s’ha desplaçat cap a l’antiga seu del Consell General.

A Casa de la Vall ja estan esperant el cap de Govern, Xavier Espot, i la síndica general, Roser Suñé, l’arribada dels Reis d’Espanya, juntament amb Joan Enric Vives, Copríncep Episcopal, i Patrick Strozda, representant personal del Copríncep francès. Els acompanyen el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; el del Tribunal Constitucional, Josep Delfí; la ministra d’Exteriors, Maria Ubach; Francesc Camp com a representant dels cònsols; i l’ambaixador a Espanya, Vicenç Mateu.

A Casa de la Vall han estat rebuts per Vives i Strozda. “Un vol preciós” ha apuntat Felip VI a la seva arribada, per després trobar-se amb Espot i Suñé. A la plaça del Consell s’han interpretat en directe els himnes de tots dos països. Posteriorment, la parella visitarà l’antiga seu parlamentària. Després es desplaçaran al comú d’Andorra la Vella, on ja s’estan fent els preparatius.

Etiquetes

Comentaris

Trending