Els punts fronterers constaten la sortida d’Andorra d’immigrants que no s’hi han pogut establir

Sense feina i sense allotjament, desenes de ciutadans especialment llatinoamericans han començat a abandonar des d’avui de manera significativa el Principat

Cues per timbrar l'entrada a la UE, a Espanya.
Cues per timbrar l'entrada a la UE, a Espanya.

La necessitat de segellar els passaports, els visats, en entrar en zona comunitària ha fet molt visible aquest dijous l’allau de sortides de ciutadans especialment llatinoamericans que havien vingut al Principat a buscar feina almenys de temporada i que han hagut d’avortar les seves intencions. Els punts fronterers, i en gran mesura el del riu Runer, ha ‘rebut’ avui desenes de persones immigrants que ara sí de manera definitiva giren cua i abandonen Andorra.

Aquest dimecres era el darrer dia que moltes persones que havien vingut al país formalment com a turistes amb la voluntat d’aconseguir un treball de temporada tenien sostre garantit en alguns dels molts allotjaments turístics andorrans. Sense una solució d’habitatge i amb greus dificultats per trobar feina -els volums d’autoritzacions temporals per a sojorn i treball concedits ja són elevadíssims- han portat un nombre important d’immigrants a buscar noves destinacions.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending