Pere López demana que es tingui en compte a Andorra a l’hora d’aplicar el passaport Covid

El socialdemòcrata ha intervingut en el debat sobre la mesura que s’ha dut a terme en el si de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa

Comentaris

Pere López, durant la seva intervenció al Consell d'Europa.
Pere López, durant la seva intervenció al Consell d'Europa.

L’assemblea parlamentària del Consell d’Europa ha debatut aquest matí sobre el passaport Covid. Durant el ple, ha intervingut representant la delegació andorrana el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López. En el seu discurs, ha volgut recordar la importància que es tinguin en compte tots els territoris del continent malgrat que no formin part de la UE, en una clara referència a la situació del Principat.

López ha advertit que alguns dels Estats que aplicaran aquesta mesura no són països que conformen l’organisme comunitari i que és de vital importància per a ells que no se’ls deixi de banda. El representant socialdemòcrata ha agraït als ponents “l’excel·lent feina realitzada” i ha destacat que actualment la població europea es troba en un “complicat equilibri” entre la protecció de la salut, els drets dels ciutadans i el foment d’una mobilitat necessària tant per a l’economia com per a les persones.

“Tots necessitem poder recuperar tantes coses que no han estat possibles en els mesos anteriors”, ha destacat el conseller general en la seva intervenció. López ha celebrat el passaport Covid com una mesura que dona seguretat al mateix temps que facilita la mobilitat internacional i que es farà d’una forma compatible amb els drets fonamentals de les persones.

El parlamentari socialdemòcrata  també ha estat present en el debat sobre la recomanació del Consell d'Europa en referència a la Carta Social Europea per superar la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, els ponents han exposat la importància del desenvolupament humà, però sobretot han avisat que cal que els Estats ratifiquin i desenvolupin els articles que tenen pendents.

Etiquetes

Comentaris

Trending