El partit de Macron opta per Manuel Valls per representar els francesos d’Andorra

Anirà a les eleccions legislatives com a candidat a diputat per la cinquena circumscripció, que cobreix també Espanya, Mònaco i Portugal

Comentaris

Manuel Valls, durant la seva visita a Andorra.
Manuel Valls, durant la seva visita a Andorra. sfga

La République en Marche (LREM), el partit del president de França i Coprincep, Emmanuel Macron presentarà Manuel Valls com a candidat a diputat per la cinquena circumscripció que cobreix Andorra, Espanya, Mònaco i Portugal. Serà a les eleccions legislatives que tindran lloc els dies 12 i 19 de juny. Valls va ser, ministre d'Interior,  primer ministre de França i regidor de l'ajuntament de Barcelona.

Manuel Valls s'havia presentat durant més de 20 anys com a candidat per l'Essone, un departament de la regió d'Île-de-France. Els dirigents de la République en Marche han confirmat la seva candidatura aquest dimarts. Si és escollit serà diputat a l'Assemblea Nacional. L'executiva del partit l'ha definit com un home molt competent i representant de l'ideologia de centre esquerra. Tot i això, hi ha un sector de militants -els més esquerrans-, que no veuen clara la seva incorporació. De fet, la seva presència, sense haver estat convidat, a la festa de celebració de la victòria de Macron a les eleccions presidencials ha estat motiu de controvèrsia.

Va aprofitar la campanya electoral per fer un ronda mediàtica i mirar de recuperar part del seu prestigi polític. Tanmateix, no totes les intervencions van ser amables. En una entrevista a la ràdio France Inter (6 d'abril), un oient el va posar en evidència en directe i el va acusar de trair l’esquerra. Va recordar que el 2019 es va manifestar al costat de Vox en contra de l’independentisme català. A més, el seu vot i el dels seus regidors va donar l'alcaldia de Barcelona a Ada Colau en detriment del candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ernest Maragall, el cap de la llista més votada a les eleccions municipals.

Fins ara, el partit de Macron mai li havia proposat cap càrrec, tot i els insistents peticions i oferiments de Manuel Valls. Gran part dels francesos el considera el prototip de polític camaleònic que arrenca molts projectes i no n’acaba cap, i recorden que té 60 anys i que en fa 40 que viu de la política. Valls va visitar oficialment Andorra el juny del 2015 amb el mandat de Toni Martí. 

Valls participava als darrers mesos en tertúlies a ràdios i televisions franceses com BMFTV.

 

Etiquetes

Manuel Valls i Emmanuel Macron.

Relacionat

El diputat dels francesos a Andorra es nega a deixar el seu lloc a Valls

Comentaris (5)

Trending