Participació andorrana en la sessió d’hivern de l’assemblea parlamentària de l’OSCE

La delegació del Consell General, amb Ferran Costa, Roger Padreny, Sandra Codina i Josep Maria Camp ha assistit a les diferents trobades, centrades a abordar els reptes contra la seguretat

Un instant d'una de les reunions telemàtiques celebrades aquest divendres.
Un instant d'una de les reunions telemàtiques celebrades aquest divendres. Consell General

L’Assemblea Parlamentària de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE-PA) ha tancat aquest divendres la seva vintena sessió d’hivern, celebrada de forma telemàtica a causa de les restriccions a la mobilitat obligatòries a conseqüència de la pandèmia provocada pel coronavirus. En l’acte ha pres part una delegació del Consell General. La trobada ha centrat els esforços a debatre sobre la necessitat d’aposta pel multilateralisme per afrontar els creixents reptes contra la seguretat.

El parlament andorrà ha estat representat en aquesta trobada virtual pels consellers generals Ferran Costa (Liberals), Roger Padreny (Partit Socialdemòcrata), Sandra Codina (Demòcrates) i Joan Carles Camp (Terceravia). S’han unit a fins a 270 parlamentaris de 50 països en una trobada que, tradicionalment, se celebrava a Viena. Enguany, però, el coronavirus ha obligat a fer tota l’activitat a la via telemàtica.

La sessió va tenir dijous el seu acte principal, amb el discurs del nou president de l’OSCE-PA, el britànic, Peter Lord Bownes. En la seva al·locució va manifestar el  compromís de l’organisme per denunciar la vulneració de drets i els atacs a la seguretat i ajudar als Estats participants a enfortir els seus sistemes democràtics. En la sessió també hi va participar la ministra sueca d’Afers Exteriors, Ann Linde; la nova secretària general de l’OSCE governamental, Helga M. Schmid, i el president del Consell nacional austríac, Wolfgang Sobotka.

Al llarg d’aquest divendres, s’ha tancat la sessió d’hivern amb trobades sectorials. Així, han mantingut trobades les comissions d’Afers Econòmics i la de Drets Humans.’Afers Econòmics i de Drets Humans, que també amb comptat amb la participació dels consellers generals andorrans.

Etiquetes

Comentaris

Trending