Participació andorrana en el primer Fòrum Transpirinenc de la Joventut

Dos membres del Govern i dos joves es troben a Biescas on, juntament amb representants de la resta de regions abordaran iniciatives en àmbits com la cultura, el turisme o natura entre altres

El cartell del Fòrum.
El cartell del Fòrum.

Una delegació andorrana participarà aquest cap de setmana en el primer Fòrum Transpirinenc de la Joventut, que ha començat aquest divendres i s’allargarà fins a diumenge. L’esdeveniment té lloc a les localitats aragoneses de Biescas i el Pueyo de Jaca. En representació del Principat s’han desplaçat el director d’Infància, Adolescència i Joventut del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Jordi Olivé, i el cap d’Àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, Joaquim Pujol, a més de tres joves del país.

El Fòrum Transpirinenc és una trobada organitzada pel grup de treball de joventut de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) -en el marc del programa Erasmus+-. L’objectiu és fomentar la participació activa del col·lectiu dels diferents territoris: Andorra, les comunitats autònomes espanyoles d’Aragó, Catalunya, País Basc, Navarra i les dues regions franceses de Nouvelle-Aquitaine i Occitanie/Pyrénées-Méditerranée.

Durant els tres dies d’esdeveniment, els participants, en representació de les zones que formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus, abordaran àrees i reflexionaran sobre temàtiques com la natura i la sostenibilitat, el turisme i la mobilitat, o la cultura. En el cas d’Andorra, s’ha comptat amb la participació i implicació de 10 joves durant tot el projecte, que s’han repartit en cinc comissions (Treball i emancipació, Cultura, llengua i identitat, Turisme i mobilitat, Natura i sostenibilitat, Feminisme, racisme, drets LGTBIQ+ i altres qüestions socials) per fer propostes que es presentaran al fòrum.

Etiquetes

Comentaris

Trending