Ofensiva sobre les autoritats europees per defensar les especificats de l'acord d'associació

El cap de Govern, Xavier Espot es reuneix aquest dijous , amb el president del Consell Europeu, Charles Michel

Comentaris

El president del Consell Europeu Charles Michel.
El president del Consell Europeu Charles Michel. CONSELL EUROPEU

El cap de Govern, Xavier Espot es reunirà aquest dijous, de manera telemàtica, amb el president del Consell Europeu Charles Michel, i l’ambaixadora d’Andorra a Bèlgica i la Unió Europea (UE), Esther Rabasa. Es tractarà el procés de negociació que s'està duent a terme per signar un acord d’associació amb la UE i Andorra defensarà les seves especificitats.

Espot, acompanyat del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, exposaran quines han estat les relacions entre Andorra i les institucions europees durant la pandèmia, quina és la situació de la negociació amb la UE, conduïda per la Comissió Europea, i també l'impacte que tindrà la transició verda i digital en la
recuperació de la crisi. Michel, ostenta el càrrec de president del Consell Europeu des del desembre del 2019. El Consell Europeu és la institució de la UE que defineix l'orientació i les prioritats polítiques de la Unió Europea. Està integrat pels caps d'Estat o de Govern dels Estats membres, així com pel seu president i la presidenta de la Comissió.

En el mateix àmbit de les relacions internacionals, Espot ha anunciat que la setmana vinent es firmarà el conveni de no doble imposició amb San Marino, que aviat serà el torn del d'Hongria i que s'està acabant de negociar el dels Països Baixos. Aquest serà el 10è conveni per evitar la doble imposició i prevenir l'evasió fiscal, i s’afegeix als vuit negociats anteriorment per Andorra amb Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal i Xipre i que ja estan en vigor, així com al novè, amb Hongria i que està pendent de signatura. Els CDI són un instrument fonamental per a la diversificació de l’economia andorrana, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país, alhora que representen un aval a la reforma fiscal conduïda per Andorra durant els darrers anys.

El cap de Govern i el ministre de Finances, Eric Jover faran una visita oficial a San Marino el pròxim dia 25. A banda del conveni sobre la no doble imposició, també tractaran sobre l'acord d'associació.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending