El món local del Pirineu es concentrarà a Barcelona per demanar restriccions adaptades al territori

Alcaldes i consells comarcals convoquen una protesta a la plaça de Sant Jaume el dia 29 per retreure l’escassa resposta al manifest en què reclamaven que el confinament fos comarcal o que es permetés la mobilitat transfronterera

La reunió entre alcaldes on s'ha decidit fer la concentració s'ha fet per via telemàtica.
La reunió entre alcaldes on s'ha decidit fer la concentració s'ha fet per via telemàtica.

Al Pirineu creix l’enuig amb la Generalitat pel fet que no es tinguin en compte les especificitats del territori a l’hora d’implementar mesures restrictives per frenar el coronavirus. Vista la poca resposta que va tenir el manifest signat ara fa uns dies per alcaldes i entitats com els consells comarcals o el Consell General d’Aran, s’ha convocat una concentració de protesta el dia 29 de gener a la plaça de Sant Jaume.

En el manifest es reclamava que les mesures s’havien d’adaptar a les peculiaritats de la zona. Entre altres punts, es demanava que el confinament no fos municipal si no comarcal i que es permetés la mobilitat transfronterera com ara entre l’Alt Urgell i Andorra. El govern català, però, no els ha tingut en compte i això ha generat un important malestar en el món local del Pirineu, que es voldrà posar en evidència amb la protesta davant la seu del govern català.

Les instal·lacions de la frontera del riu Runer.

Relacionat

El món local del Pirineu i l’Aran reclama a la Generalitat que permeti la mobilitat transfronterera

“Hem de posicionar-nos amb alguna acció contundent i ràpida; si no, van passant les setmanes i al final no sé qui quedarà, als nostres territoris”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer. Es lamenta especialment la manca de resposta a les inquietuds del territori.

A banda de convocar la concentració, es reclama poder ser rebuts pel vicepresident català, Pere Aragonès, i els consellers de Salut, Interior i Territori. I, sobretot, que es donin “respostes argumentades” a les peticions recollides al manifest, al qual s’hi suma també el Berguedà i, properament, el Solsonès.  

Justament, d’una de les demandes, la de permetre mobilitat frontera, ha parlat el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa. Ha assegurat que “en el primer moment en què podem perquè la situació millora ho farem”. Ara bé, no ha volgut posar cap calendari perquè “és complicat”. Així, ha deixat clar que el confinament perimetral i la restricció de mobilitat entre Andorra i l’Alt Urgell es mantindrà encara un temps.

Comentaris

Trending