Més de 60 nens ucraïnesos ja estan escolaritzats

El Govern ha rebut 226 sol·licituds de protecció temporal, amb 197 persones que ja tenen l’autorització i 29 pendents de visita mèdica o de vacunació

Accés a l'escola de primera ensenyança d'Encamp.
Accés a l'escola de primera ensenyança d'Encamp.

Fa una setmana el Govern compatibilitzava fins a 244 refugiats del conflicte que s’està produint a Ucraïna havien arribat al país. D’ells, 226 persones ja haurien presentat la sol·licitud de protecció temporal, i ja tindrien l’autorització 197 ucraïnesos, mentre que 29 estan pendents de visita mèdica o de la vacunació. Pel que fa als infants, 61 d’ells ja es troben escolaritzats i acudeixen a diferents centres del país.

El nombre de nens ucraïnesos escolaritzats ha augmentat significativament en la darrera setmana. El dimecres passat, el Govern comunicava que eren 41 els infants que ja es trobaven acudint als centres del país. Aquest dimecres, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que s’ha augmentat fins als 61 nens escolaritzats. De fet, actualment al país hi ha 88 menors, i no tots ells tenen l’edat d’escolaritat obligatòria. Hi ha 18 nens entre 0 i 4 anys, 68 entre 4 i 16 anys i dos entre 17 i 18 anys.

D’altra banda, pel que fa a les persones que ja han sol·licitat la protecció temporal hi ha 226. Segons ha indicat Jover, “aquesta xifra entra dintre de les marcades pel Govern, i estan seguint el procediment associat a la llei”. De les sol·licituds, 197 ja han aconseguit l’autorització. Dels que queden pendents hi ha 29, alguns d’ells pendents de visita mèdica. Altres, com ha explicat el ministre, ho estarien de la vacunació, requisit que s’havia imposat per poder tenir la residència.  

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending