Els membres de Demòcrates s’informen de l’Acord d’associació amb dubtes sobre la lliure circulació

El secretari d'Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba reitera que el conveni es pot tancar durant els propers mesos

Landry Riba durant la sessió informativa amb militants i simpatitzants de Demòcrates.
Landry Riba durant la sessió informativa amb militants i simpatitzants de Demòcrates. DEMÒCRATES

El secretari d'Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba ha explicat als militants i simpatitzants de Demòcrates que l'Acord d'associació es pot tancar els propers mesos, aprofitant la presidència d’Espanya al Consell. Entre les preocupacions dels assistents hi ha la lliure circulació de persones, els drets socials, la inversió estrangera, el futur de FEDA i d’Andorra Telecom.

Les negociacions, segons ha indicat Riba, han avançat a ritme constant la darrera legislatura. Ara encaminen la seva fase final. de la Unió Europea. L’acord, ha garantit el secretari d’Estat, serà beneficiós per a les dues parts i tindrà especialment en compte les singularitats d'Andorra. Ha afegit que representa “la clau de volta de la diversificació econòmica del país” ja que, amb l’adopció de bona part del cabal comunitari, Andorra podrà participar en el mercat interior europeu, obrint així la porta a noves oportunitats de negoci tant per a les empreses andorranes com per a empreses foranes a Andorra.

Landry Riba ha refermat el compromís del Govern de, un cop es tanqui el text, sotmetre’l a un referèndum vinculant, perquè sigui la ciutadania qui decideixi si l’acord d’associació es tramet o no al Consell General per a la seva ratificació.

Comentaris (8)

Trending