Macron té previst visitar Andorra el darrer quadrimestre d’aquest 2023

El president de la República i Copríncep francès ja hauria vingut si no hagués estat per les eleccions al Principat i les situacions de tensió per la qüestió de la jubilació que es viu a França

Emmanuel Macron saludant els presents a l'acte de la Plaça del Poble el 13 de setembre del 2019.
Emmanuel Macron saludant els presents a l'acte de la Plaça del Poble el 13 de setembre del 2019. SFGA

El president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, té previst visitar Andorra aquest 2023. De fet, si no hagués estat per la convocatòria electoral al Principat i per la situació de tensió que es viu a França arran de l’allargament de la jubilació, probablement Macron ja hauria vingut al país. Ara no es preveu que vingui ja abans de l’estiu i, per tant, la seva visita, si finalment es quadren les agendes, hauria de ser durant el darrer quadrimestre d’any.

D’aquesta manera, si s’acaba confirmant la visita oficial, serà al tomb de quatre anys de la seva anterior vinguda a Andorra. Segons les fonts consultades, que han confirmat les previsions encara que han deixat clar que no hi ha hores d’ara cap data sobre la taula, la voluntat de Macron i el seu equip és escenifica el seu compromís com a Copríncep i estrènyer llaços amb Andorra. Si acaba venint el darrer tram de l’any ho farà quan Espanya ostenti la presidència europea i, suposadament, en plena efervescència negociadora amb Brussel·les per l’acord d’associació.

Macron compliria amb una visita a Andorra durant el seu segon mandat i, advertint la presència del Copríncep francès ja celebrades les eleccions generals al Principat -la visita hauria de ser per anar bé fora del procés electoral per a les comunals-, podrà saludar les noves institucions derivades del 2 d’abril alhora que tindrà temps d’acomiadar les actuals corporacions parroquials. Segons les fonts consultades, a priori, Macron no ha de portar cap missatge especial. I seria ben bé el compliment de la seva funció de cap d’Estat.

La primera i última visita fins ara d’Emmanuel Macron a Andorra data del 13 de setembre del 2019. En puresa, el president francès va arribar la nit del 12 de setembre al país. Però tota la seva activitat oficial, amb una al·locució als ciutadans des de la Plaça del Poble, es va celebrar durant el dia 13, amb un ràpida ‘volta’ per les parròquies abans i altres contactes institucionals com una sessió extraordinària al Consell General.

Comentaris (8)

Trending