Els grups de l’oposició donara suport al projecte legislatiu que obre la porta als càstigs a Rússia

El PS ja ha avançat el ‘sí’ al text i la presència de Pintat en la concentració de condemna va preveure que serà la mateixa posició de Terceravia, mentre que el dubte és quin serà vot de Carine Montaner

La llei es votarà aquest dijous al Consell General.
La llei es votarà aquest dijous al Consell General.

La llei d’aplicació de sancions internacionals no trigarà ni 24 hores a ser votada. El ple per a la seva aprovació se celebrarà aquest dijous, a partir de les dotze del migdia. Si no hi ha cap sorpresa, comptarà amb el suport unànime dels cinc grups parlamentaris. Els socialdemòcrates ja han avançat el seu vot favorable, que també es preveu pel que fa a Terceravia. L’únic dubte per saber si hi haurà o no aprovació per assentiment és la posició de la consellera general no adscrita Carine Montaner.

El Govern ha tramitat la llei amb la via d’extrema urgència i necessitat. I vista la situació, no ha tingut cap problema perquè es validi la convocatòria d’una sessió gairebé exprés. Tindrà lloc dijous a les dotze. I no es preveu excessiva polèmica.

Espot, aquest matí, amb altres autoritats durant la concentració de condemna de la invasió d'Ucraïna.

Relacionat

La llei per aplicar les sancions a Rússia inclou multes de fins a un milió d’euros

De fet, com era previsible, els tres grups que donen suport a Govern (Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos) ja han deixat clar el seu vot favorable. També donarà el ‘sí’ un PS que des de fa dies també ha expressat el seu ferm rebuig a la guerra i a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. Així ho apuntava el seu líder, Pere López.

“És una decisió de l’Estat que correspon fer en els millors terminis possibles”, ha apuntat, tot remarcant que “és obvi, públic i notori que hi ha una reacció internacional per prendre una sèrie de decisions arran de la invasió”. I, d’aquesta, “Andorra no pot estar exempta”. Per tant, “si el Govern ha considerat que no disposava dels mecanismes jurídics necessaris i que calia una llei d’extrema urgència, estarem al seu costat i la votarem favorablement”.

Tot fa preveure que serà la mateixa postura de Terceravia. Així ho permet pensar la presència del seu líder, Josep Pintat, a la concentració de condemna a la guerra convocada pel Govern. També les paraules del ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa.

Carine Montaner a l'hemicicle parlamentari.

Relacionat

Montaner afirma que “una guerra és terrible” però manté que “és un error” que Andorra es manifesti

El principal dubte, doncs, seria si es comptarà amb el suport dels 28 consellers generals. Tot depèn de la postura que adopti la parlamentària no adscrita. Preguntada directament, Montaner ha optat per no revelar el sentit del vot. Cal recordar, però, que fa uns dies, via Twitter, va defensar la necessitat de mantenir “la neutralitat per tots els temes geopolítics i sobretot a nivell de conflictes armats”. S’haurà de veure, doncs, quin és el seu sentit final del vot.

Comentaris (1)

Trending