Montaner afirma que “una guerra és terrible” però manté que “és un error” que Andorra es manifesti

La consellera no adscrita reclama al Govern que mantingui la neutralitat en el conflicte entre Rússia i Ucraïna perquè el Principat “mai no s’ha pronunciat en enfrontaments armats”

Carine Montaner a l'hemicicle parlamentari.
Carine Montaner a l'hemicicle parlamentari. ARXIU

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha demanat al Govern que eviti pronunciar-se sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna més enllà de mostrar la “tristesa” pel que està passant. Per a Montaner, és clau que Andorra “mantingui la neutralitat” perquè “això ens ha garantit set-cents anys de pau”.

La parlamentària ha fet una piulada manifestant el seu posicionament. I més enllà d’això, i en manifestacions a l’Altaveu, ha explicat que “mai Andorra s’ha pronunciat, és un error pronunciar-se”. Tot i que “una guerra és terrible”, “en les delegacions internacionals el posicionament del Principat sempre ha estat neutral i això és important”. Montaner també ha citat la neutralitat andorrana en el cas de l’independentisme a Catalunya.

La consellera ha afirmat que “el rol d’un cap de Govern és dir que es trist que passi això i que esperem que s’arregli en breu”. Però més enllà d’això, Carine Montaner entén que no s’hauria d’anar més enllà, entre altres coses també, per respecte “al poble rus, a la comunitat russa, que Andorra es mou entre sis-centes i set-centes persones”.

Etiquetes

Comentaris (41)

Trending