Els joves del país podran accedir a autoritzacions especials per viure i treballar al Regne Unit

Aquest és l’acord al qual ha arribat la ministra d'Exteriors, Imma Tor, i l’ambaixador britànic Hugh Elliott durant la visita d'aquest matí durant la qual també s'ha reunit amb el cap de Govern i han avançat en la negociació per a l’establiment d’un Conveni per evitar la doble imposició

Comentaris

El cap de Govern, Xavier Espot, rep al seu despatx l'ambaixador britànic, Hugh Elliott
El cap de Govern, Xavier Espot, rep al seu despatx l'ambaixador britànic, Hugh Elliott

Promoure l’accés dels joves a unes oportunitats que els permetin treballar, aprendre la llengua i obtenir una millor comprensió de la cultura i la societat d'altres països. Amb aquest objectiu com a eix central, el Govern ha signat aquest divendres un protocol d’entesa amb el Regne Unit per establir un Programa de mobilitat juvenil –Youth Mobility Scheme (YMS)– que faciliti l'atorgament d’un permís de residència i treball als joves d'entre 18 i 30 anys als territoris respectius.

La formalització de l’acord ha estat a càrrec de la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, i l'ambaixador del Regne Unit acreditat a Andorra, Hugh Elliott, qui s’ha desplaçat fins a Andorra i s’ha reunit també amb el cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres Jordi Torres i Conxita Marsol.

Elliott ha remarcat que “les relacions entre països comencen per les persones i especialment els joves, ja que les experiències que viuen els marquen la vida”. Entén que l’oferta generarà interès un cop es publiquin les condicions. També ha recordat que hi ha uns 1.000 britànics que viuen a Andorra i més de 100.000 a l'any que visiten el país.

Concretament, l’entesa facilita l’adquisició d'un visat per viure i treballar al Regne Unit i Irlanda del Nord per un període inicial d’un any prorrogable fins als dos màxim. Inicialment, el programa tindrà un total de 100 places per cadascun dels països i entrarà en vigor a partir del 2024 amb la comunicació corresponent de l’obertura de convocatòria i els requisits concrets per accedir-hi. Aquest nou programa de mobilitat juvenil se suma a l’oferta actual per poder residir i treballar al Canadà, Irlanda, Alemanya i a la futura signatura del conveni amb Austràlia, que encara no està en vigor.

Durant les reunions de treball amb el cap de Govern i els ministres, també s’ha pogut tractar altres temes d'interès bilateral amb la voluntat de reforçar la col·laboració entres els dos països. En aquest sentit, i en l’àmbit financer, s'ha avançat en la negociació per a l'establiment d'un Conveni per evitar la doble imposició (CDI) amb la fixació de primeres rondes tècniques de treball per configurar l'entesa. 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending