Jover avalua amb diferents mandataris financers mundials l’impacte econòmic de la guerra a Ucraïna

El ministre de Finances manté trobades a Washington amb els seus homòlegs d’Espanya, Suïssa, Montenegro i Croàcia

Eric Jover amb el seu homòleg suís, Ueli Maurer.
Eric Jover amb el seu homòleg suís, Ueli Maurer. SFGA

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, han mantingut diverses reunions bilaterals amb alts representants dels països que formen part del Fons Monetari Internacional (FMI) i que estan participant a les Reunions de Primavera, que l’organisme celebra a Washington i amb els quals, i entre altres coses, s’ha abordat l’impacte econòmic que està generant la guerra a Ucraïna.

En el marc d’aquestes jornades de l’FMI, Jover ha mantingut una reunió amb la vicepresidenta del Govern d’Espanya i ministra d’Economia i Transformació Digital, Nadia Calviño. El ministre de Finances i Portaveu també s’ha trobat amb el seu homòleg de Suïssa, Ueli Maurer, així com amb el ministre de Desenvolupament Econòmic de Montenegro, Jakov Milatović. En aquestes reunions, Jover i els seus homòlegs han pogut repassar les relacions bilaterals i la situació macroeconòmica mundial, marcada pel preu de l’energia i el conflicte a Ucraïna.

A més, Jover s’ha reunit amb el ministre de Finances de Croàcia, Zdravko Marić, amb qui han abordat la possibilitat d’establir un Conveni per evitar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el patrimoni i per prevenir l’evasió fiscal (CDI). Una trobada que coincideix amb la visita oficial d’avui a Zagreb de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que s’ha reunit a la capital croata amb el ministre d’Afers Exteriors i Europeus croat, Gordan Grlić Radman, i amb el primer ministre, Andrej Plenković.

En la seva agenda de trobades a Washington, Eric Jover s’ha trobat amb autoritats de bancs centrals, com ara el governador del Banc Central de Bèlgica, Guillaume Pierre Wunsch, així com amb el governador adjunt del Banc Central dels Països Baixos, Olaf Sleijpen. Jover també ha mantingut reunions amb el governador del Banc Central de Xipre, Constantinos Herodotou, amb el governador del Banc Central de Montenegro, Radoje Žugić, amb el governador del Banc Nacional de Croàcia, Boris Vujčić, i amb el governador del Banc Central d’Israel, Amir Yaron.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending