Inversió de només 75.000 euros a l’antiga ambaixada a Brussel·les abans de posar-la a lloguer

Govern només preveu reparar la coberta, adequar el sistema elèctrica i canviar la caldera; s’entén que qualsevol altra reforma condicionaria l’ús que vulgui donar el futur arrendatari a l’edifici

Comentaris

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.
Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les. ARXIU

La inversió que es farà a l’edifici que havia estat la seu de l’ambaixada andorrana a Brussel·les serà mínima. Tot just 75.000 euros, per refer la coberta, canviar la caldera i modernitzar el sistema elèctric. Des de l’executiu no es preveu cap gran actuació, malgrat l’estat de l’immoble. Es considera que qualsevol actuació podia xocar amb els plans que pugui tenir el futur arrendatari de les dependències, un cop es té el vistiplau per poder-lo treure a lloguer.

Així ho ha explicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, responent les preguntes tramitades pel conseller general socialdemòcrata Jordi Font. Des del Govern s’admet que “no hi ha cap projecte arquitectònic o d’enginyeria per a les obres de manteniment o de refecció de l’edifici”, tot recordant que “la possibilitat de tornar-lo a destinar a missions diplomàtiques sembla altament remota”.

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

El PS avaluarà si cal demanar “responsabilitats” per l’estat de l’antiga ambaixada a Brussel·les

En canvi, es considera “recomanable” buscar un llogater per a un immoble que “podria ser ocupat per un establiment comercial o de restauració”. S’entén que “és factible adaptar aquesta activitat a la construcció històrica, de forma respectuosa amb les regles de conservació del patrimoni”. I, per això, es considera que “atès que amb tota probabilitat l’arrendatari que llogui l’edifici no el destinarà a una activitat administrativa (com ha estat fins ara), sinó a un ús comercial o de restauració, unes hipotètiques obres de reforma de les instal·lacions per part del Govern, prèvies a l’arrendament, resultarien improductives i inadequades per a les noves activitats que s’hi desenvoluparan”, ja que “l’arrendatari haurà d’executar una intervenció de reforma interior completa per adaptar aquest edifici a les seves necessitats concretes i determinades”.

Així doncs, abans de treure el concurs públic per trobar un llogater, tot just es faran obres “destinades a garantir-ne la integritat i la seguretat”. En concret, tres actuacions: la reparació de la coberta, adequa la instal·lació elèctrica a la normativa vigent i substituir la caldera de calefacció i aigua calenta sanitària. Aquestes tres intervencions tenen una partida pressupostària als comptes del 2023, quan s’executaran. El cost previst és de 40.000, 13.000 i 12.000 euros respectivament.

Comentaris

Trending