El Govern signa un acord de treball amb l’Europol

El pacte implica la introducció d’un sistema segur per a intercanviar informació, vinculant Andorra amb les autoritats policials d’altres estats

Uniforme d'agents de l'Europol
Uniforme d'agents de l'Europol

El Govern i l’Agència de Cooperació Policial de la Unió Europea (Europol) han signat un acord de treball formal per ampliar i aprofundir la col·laboració en matèria de seguretat policial. D’aquesta manera, s’introdueix un sistema segur per a l’intercanvi d’informació, que vincula Andorra amb les autoritats dels estats membres de la UE, així com també amb països tercers i organitzacions associades a l’Europol.

A l’acord es detalla que Andorra pot considerar fins i tot desplegar un oficial d’enllaç a la seu d’Europol als Països Baixos, per unir-se a la seva comunitat d’oficines d’enllaç de les autoritats policials de més de 40 països del món. Jordi Moreno, director del cos de Policia, i la directora executiva d’Europol, Catherine De Bolle, han estat els representants encarregats de la signatura.

La col·laboració reforçarà la relació entre la policia andorrana amb l’Europol, així com també la cooperació amb la Unió Europea, essencial per complementar les capacitats nacionals per lluitar contra delictes d’abats nacional, com el crim organitzat transnacional, el blanqueig de diners, el cibercrim i el terrorisme.

L’acord s’ha materialitzat després de negociacions dutes a terme entre els responsables jurídics de l’Europol i del ministeri d’Afers Exteriors, juntament amb el ministeri de Justícia i Interior, a través de la seva oficina de Cooperació Policial Internacional.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending