El Govern proposa fer la Cimera Iberoamericana el 22 d’abril del 2021

La proposta de la data per celebrar de forma presencial l’esdeveniment es farà arribar als diferents països participants i es votarà el 26 de novembre en la reunió de ministres d’Exteriors

Una reunió anterior vinculada a la Cimera Iberoamericana.
Una reunió anterior vinculada a la Cimera Iberoamericana. ARXIU

El Govern vol que la Cimera Iberoamericana se celebri el 22 d’abril de l’any vinent de forma presencial a Andorra. Aquesta serà la proposta que es farà arribar a la resta de països de la Conferència per recuperar l’esdeveniment que, inicialment, estava previst per a la tardor i que s’ha hagut d’ajornar per culpa de la pandèmia del coronavirus. Des de l’executiu es va optar per traslladar-la a l’any vinent amb l’objectiu que es pugui fer al país i no pas de forma telemàtica perquè es considera que l’impacte seria superior.

El nou calendari previst per Andorra i que s’ha elaborat de forma conjuntament amb la Secretari General Iberoamericana preveu aquesta data. Ara, s’haurà d’aprovar en la reunió de ministres d’Afers Exteriors que s’ha de celebrar de forma telemàtica el 26 de novembre.

A banda de la cimera amb els caps d’Estat, el calendari inclou altres reunions prèvies entre alts càrrecs dels diferents Estats. Així, hi hauria una de ministres d’Exteriors, el 21 d’abril, dues de coordinadors nacionals i responsables de cooperació, el 19 i el 20 i un Fòrum empresarial (20 i 21).

A banda, s’han reactivat les diferents reunions sectorials que estaven previstes en la ruta cap a la cimera. Això sí, aquestes es faran de forma virtual. Entre elles destaquen la que se centrarà en aspectes mediambientals (16 de setembre) o la d’Educació (6 d’octubre).

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending