Govern destina uns 120.000 euros a projectes de cooperació internacional

90.000 euros es destinen a projectes vinculats als Estats de la Francofonia i a la Creu Roja, mentre que 26.000 dòlars més es transferiran per ajudar a les operacions de manteniment de la pau de Nacions Unides

Un casc blau en una de les missions de manteniment de la pau de Nacions Unides.
Un casc blau en una de les missions de manteniment de la pau de Nacions Unides.

El Govern ha aprovat una dotació d’uns 120.000 euros per contribuir a diferents projectes internacionals. Aquests tenen com a objectiu la sostenibilitat, fer front a les emergències humanitàries i al manteniment de la Pau. Per un costat, se segueix col·laborant amb les iniciatives de l’Organització Internacional de la Francofonia. Per l’altre, també se seguirà participant en accions de la Creu Roja i de Nacions Unides.

Així s’ha decidit aquesta setmana en el consell de ministres, a proposta de la titular d’Exteriors, Imma Tor. En total, els fons que s’hi destinaran a aquestes tres propostes sumen 90.000 euros i 26.000 a una quarta, en aquest cas de Nacions Unides. En tots els casos, se segueix l’esperit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU.

En primer lloc, i segons s’ha explicat en un comunicat, es renova la participació d’Andorra al projecte ‘La societat civil francòfona compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible’. La principal missió d’aquest fons és poder finançar projectes d’organitzacions no-governamentals de l’espai francòfon, que promoguin el desenvolupament de les societats.

Així, des de la seva creació, el fons ha finançat 62 projectes que s’han dut a terme a 20 països on es parla aquesta llengua, principalment a l’Àfrica i el Carib. Aquests han arribat, es calcula, fins a 64.000 beneficiaris directes.

A la vegada, també s’ha validat la contribució voluntària a l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF). Més concretament, al Fons de solidaritat ‘La Francophonie avec Elles’ dedicat a les dones i nenes en situació de vulnerabilitat. Fins ara, les diferents contribucions rebudes han permès finançar una seixantena de projectes en 20 Estats. En aquest cas, es respon a les prioritats sectorials del Pla Rector de la cooperació internacional: els grups vulnerables, l’educació i la salut.

Per un altre costat, també s’ha donat llum verda a la contribució voluntària al comitè internacional de la Creu Roja. Aquesta entitat desenvolupa una feina de terreny molt important, fins i tot en zones on només ells tenen accés. Els seus sectors d’activitats principals actualment són la Covid-19, la seguretat econòmica, el sanejament i aigua, salut, les violències sexuals, el respecte del dret humanitari i l’acció contra les mines. A nivell geogràfic, les principals zones d’accions són Ucraïna, Iraq, el Txad, Myanmar, República centreafricana, República democràtica de Congo, Sudan del Sud, Síria i Iemen.

Aquestes tres primeres decisions suposen un dispendi de 90.000 euros. S’ahn de sumar a la darrera contribució obligatòria aprovada per impulsar els projectes inclosos en les operacions pel manteniment de la pau de l'Organització de les Nacions Unides per un total de 26.348 dòlars americans. En aquest primer pagament es farà contribució al finançament de les missions obertes al Sudan del Sud, Somàlia, Xipre i a la que s’encarrega de l’observació de l’alto el foc entre Síria i Israel.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending