Govern assegura que Alemanya accepta ara iniciar negociacions per un CDI

Des del 2012, l’executiu buscava aquestes converses sense èxit, fet que s’hauria desencallat a Nova York on Espot també ha abordat parlar d’un tractat similar amb Àustria

Tor amb el seu homòleg Tobias Linder.
Tor amb el seu homòleg Tobias Linder. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Exteriors, Imma Tor, ha participat aquest dimarts en l’acte d’obertura del debat de la 78a assemblea general de Nacions Unides. Paral·lelament, tots dos han mantingut diferents trobades bilaterals. Entre elles, amb representants dels governs d’Àustria i Alemanya. Segons el comunicat enviat per l’executiu, en aquest segon cas s’hauria acordat iniciar negociacions per establir un conveni de doble imposició, fita que persegueix, fins ara sense èxit, des del 2012.

Tot s’ha reunit amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors d’Alemanya, Tobias Linder. Durant la trobada, li ha traslladat el treball negociador amb Europa per a assolir un acord d’associació per participar en el mercat interior europeu. Segons el comunicat, també s’hauria acordat desencallar una vella aspiració del Govern, perseguida des de fa més de deu anys. Així, s’ha pactat “iniciar les converses per impulsar un conveni de no doble imposició (CDI).

Afers similars han tractat Espot amb el titular d’Exteriors austríac, Alexander Schalember. Tots dos han abordat l’agenda europea per a l’assoliment d’un acord d’associació i han  refermat la voluntat d’impulsar un CDI.

Les reunions s’han mantingut en el marc de la segona jornada de treball a l’assemblea general de Nacions Unides, que se celebra a Nova York. Espot, ha assistit a la recepció oferta pel secretari general de l’organisme als caps de delegació dels països participants. També han pres part en l’acte d’obertura del debat general.

El cap de Govern també s’ha reunit amb el president de la República Dominicana, amb qui ha fet balanç de la Secretaria Pro Tempore d’aquest país a la Conferència Iberoamericana. Tots dos mandataris han fet seguiment dels compromisos adquirits per la Comunitat en la XXVIII Cimera de Caps d’Estat i de Govern alineats amb els compromisos d’implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Finalment, ha tractat amb el ministre de Turisme d’Aràbia Saudita, Ahmed Al Khateeb, la cooperació establerta amb aquest país en aquest àmbit i el del comerç.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending