La Generalitat insinua una tornada al confinament comarcal

La mesura podria allargar fins molt més tard de Setmana Santa la impossibilitat que arribin turistes catalans a Andorra

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa.
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença de premsa. Interior.cat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha suggerit que la tornada al confinament comarcal seria la mesura més lògica si els contagis continuen pujant a Catalunya. Suposaria un pas enrere de l’actual confinament perimetral, una mesura que posaria en perill l’arribada de turistes a Andorra després del 9 d’abril. Tot i això, Alba Vergés, consellera de Salut, ha indicat que l’acord entre els dos territoris romandria sense variacions.

Sàmper ha deixat clar que la qüestió ara per ara no s’ha posat sobre la taula i que quan sigui el moment caldrà avaluar-la. Govern i Generalitat van acordar que a partir del 9 d’abril es podria restablir la mobilitat entre territoris, que ara només està autoritzada en casos excepcionals i limitada únicament als residents a l'Alt Urgell i el Principat. Aquesta insinuació per part del conseller podria suposar que l’arribada de turistes s’endarreriria encara més.

Respecte a l’acord entre Govern i Generalitat, Vergés ha indicat que no variaria. “No predetermina com estarem en el futur, no diu en cap moment el que passarà després del 9 d’abril. S’anirà en relació amb la situació actual del nostre país i, sobretot, a la comarca de l’Alt Urgell. Per tant, romandria l’assimilació dels dos territoris”.

Marc Ramentol, secretari general del departament de Salut, ha volgut destacar que “no hi ha res escrit” amb relació al tancament de Catalunya. Per tant, s’ha demanat màxima prudència els propers dies. A més, ha volgut destacar que “des de Salut no descartem la possibilitat que puguem fer front a la quarta onada sense tocar les mesures actuals, seria tot un èxit”.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending