La Generalitat estudiarà si pot relaxar les restriccions de mobilitat de cara a Setmana Santa

La portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, avança que el confinament comarcal es mantindrà com a mínim la setmana vinent però obre la porta a possibles canvis en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques

Meritxell Budó, durant la compareixença.
Meritxell Budó, durant la compareixença. Generalitat de Catalunya

Podrà venir turisme català a Andorra durant la Setmana Santa? És una possibilitat que, almenys per les declaracions de la portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, no s’ha de descartar. Des de la Generalitat no es descarta que per aquells dies, i sempre en funció de l’evolució de la pandèmia del coronavirus i dels consells dels experts sanitaris, es pugui permetre certa mobilitat. Per ara, però, tot és molt embrionari.

De fet, l’únic que ha quedat clar és que el confinament comarcal no s’aixecarà en un termini breu de temps. Budó ha descartat canvis en aquest sentit pel dilluns vinent. Per tant, seguiran la restricció que, ara mateix, només permet arribar al Principat els residents a l’Alt Urgell. La mesura es mantindrà perquè, com ha indicat la portaveu del govern català, “tenim encara molta tensió al sistema sanitari i, si hi ha un repunt, hi ha un risc de col·lapse molt important”. Per tant, “aquesta setmana no serà fàcil que es pugui aixecar i veurem de cara als pròxims dies”.

Ara bé, la Generalitat també té una pressió més enllà de la sanitària: l’econòmica. Diferents sectors fa temps que demanen una relaxació de les mesures que, ara, Budó entén que es pot avaluar. Així, en funció de com evolucioni la situació sanitària els pròxims dies, i, sobretot, si es confirmen les dades relativament positives dels últims dies, el govern català es plantejaria establir un calendari de relaxament de les restriccions de cara a Setmana Santa.

I en aquests canvis hi podrien figurar aspectes de mobilitat. Sempre, ha deixat clar Budó, supeditats a l’acord amb les autoritats sanitàries. La idea és avaluar durant el març quines podrien ser, amb una anàlisi acurada de les dades que es vagin donant cada dia.

Comentaris (1)

Trending